Prefectura Hunedoara, ISU, Salvamont și Primăria Vulcan, parteneri pentru umanitate

Home Stiri la zi Prefectura Hunedoara, ISU, Salvamont și Primăria Vulcan, parteneri pentru umanitate
Prefectura Hunedoara, ISU, Salvamont și Primăria Vulcan, parteneri pentru umanitate

O comunitate cu 7 oameni din satul vucănean Dealu Babii, care trăiesc într-un cătun izolat din Munții Retezat, unde zăpada măsoară acum și peste un metru iar nici un mijloc de transport nu are cum să ajungă la ei, au primit astăzi vizita pompierilor și salvamontiștilor din Petroșani care le-au dus ajutoare de primă necesitate: pâine, ulei, făină, zahăr şi alte produse necesare supravieţuirii.

Inițiativa a aparținut prefectului județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely și unor angajați ai Primăriei din Vulcan. Aceștia au strâns pachetele cu ajutoare care au ajuns astăzi la oamenii din cătunul de la Dealu Babii cu ajutorul unor autoturisme de teren și a unei autoșenilate cu capacitate de trecere mărită.

Prin gestul lor, artizanii acestui adevărat parteneriat pentru umanitate au reuşit să aducă un strop de bucurie într-o comunitate izolată de nămeţi de un metru în munţii Retezat, unde mai trăiesc 7 oameni, cu vârsta cuprinsă între 70 şi 80 de ani, care sunt legaţi de casa şi pământul unde s-au născut şi au crescut.