Îndrăgitul interpret maghiar Tamas Gabor revine la Petroșani

Home Cultură Îndrăgitul interpret maghiar Tamas Gabor revine la Petroșani
Îndrăgitul interpret maghiar Tamas Gabor revine la Petroșani

Îndrăgitul interpret maghiar Tamas Gabor revine la Petroșani, la finalul acestei luni, pentru un nou concert programat pentru miercuri, 30 ianiare 2019, la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Aproape 200 de bilete au fost deja vândute, în mod special spectatorilor din comunitatea maghiară a Văii Jiului, dar și iubitorilor muzicii apreciatului artist maghiar.

Pentru cei care îndrăgesc muzica apreciatului artist maghiar, cu prilejul acestui spectacol, aceștia vor putea achiziționa și noul album al lui Tamas Gabor. “Printr-o corespondență cu dumnealui, ne-a rugat dacă putem să îi găzduim un concert, având în vedere că la sfîrșitul lunii martie susține o serie de concerte în România. Comunitatea maghiară a acceptat să vină în Petroșani și în 30 ianuarie, la sala Teatrului ID Sîrbu, la ora 18:00 va avea loc concertul. Cu acest prilej va fi lansat și un CD, cu melodii mai noi din repertoriul acestuia”,  spune Eduard Wersanski, reprezentant al comunității maghiare din Petroșani.

Tamás Gabor este interpret al unor melodii binecunoscute pentru cultura maghiară, precum ”Ó, Erdély szép hazám !” sau ”A Donát úton nyílnak már az orgonák” ș.a.

“Este un cântăreț foarte cunoscut în Ardeal și mai ales în comunitatea maghiară din România și care a avut un succes foarte mare. Acest artist este reprezentativ pentru comunitatea maghiară, are piese foarte frumoase, mai mult pentru cei care au o nostalgie a cântecelor frumoase din repertoriul maghiar”, a mai spus Eduard Wersanski.

Tamás Gábor este un cântăreţ originar din Cluj, iar actualmente trăiește în Suedia şi concertează prin lumea întreagă. Transilvania a rămas însă în sufletul lui, dovadă că în fiecare an se întoarce aici.