Copii minunați și artiști talentați, într-un emoționant spectacol aniversar dedicat Petronelei Baldovin

Home Cultură Copii minunați și artiști talentați, într-un emoționant spectacol aniversar dedicat Petronelei Baldovin
Copii minunați și artiști talentați, într-un emoționant spectacol aniversar dedicat Petronelei Baldovin

Fiecare spectacol al Cenaclului ”Pas cu pas” organizat la Lupeni sub îndrumarea profesorului Petronela Baldovin este un moment de bucurie, în egală măsură pentru public precum și pentru artiștii care evoluează pe scenă. În spectacolul de vineri, 1 februarie 2019, de la Palatul Cultural Lupeni, bucuria reîntâlnirii cu micii artiști ai Cenaclului ”Pas cu Pas” a fost înzecită, pentru că fiecare dintre cei care au urcat pe scenă și-au dorit să aducă un plus de fericire profesoarei lor, artistul dedicat care este Petronela Baldovin, care a aniversat 50 de ani de activitate artistică.

Nu doar elevii săi de la Lupeni s-au străduit să se ridice la înălțimea unui atât de prețios eveniment, ci și oaspeți de seamă precum apreciatul cantautor Jul Baldovin (fiul sărbătoritei), folkistul Cornel Bucșă Bivolar, Luminița Donisă, Diana Roman ori Monica Țugulea au făcut spectacol pe scena de la Palatul Cultural Lupeni, spre bucuria publicului prezent în sală. Acestora li s-au alăturat, cu cuvinte pline de admirație pentru semicentenarul artistic al doamnei Petronela Baldovin personalități locale precum prof. Rodica Câmpean (președintele Comisiei de cultură din Consiliul local al municipiului Lupeni), Florin Vrabie (președintele Asociației Parco Cavalli din Vulcan), Antoneta Duban (reprezentantul Asociației Culturale Iosif Tellmann din Lupeni), Angella Dumitrașcu (președintele Clubului de Presă din Valea Jiului) ș.a.m.d.

Cuvinte frumoase au ajuns la Lupeni, pe adresa Petronelei Baldovin și din partea foștilor săi elevi de la Palatul Culturii din Iași, acolo unde aceasta și-a desfășurat cea mai mare parte din cariera sa didactică, la catedra de promovare a micilor artiști. ”Cam pe vremea adolescenței, m-am îndrăgostit de muzica folk și de chitară. Și asta datorită doamnei prof. Petronela Baldovin. Pasiunea, talentul și căldura umană a doamnei m-au făcut să iubesc scena, să aștept cu nerăbdare orele de chitară, iar mai apoi spectacolele. Îmi amintesc cu nostalgie de succesele cercului nostru de folk și de vocea formidabilă a doamnei Baldovin. Nu-mi vine să cred ca e deja de 50 de ani pe scenă, probabil pasiunea asta mare pentru muzică și iubirea pentru copii și adolescenți o fac veșnic tânără. Vă mulțumesc, doamnă profesoară! La multi ani!”, a transmis cunoscuta realizatoare TV Simona Gherghe.

 Mesaje apreciative la adresa Petronelei Baldovin au venit și de la poetul ieșean Adi Maftei(”Mulți ani doamnei folk-ului ieşean !”) iar Corneliu Mureşanu-redactor muzical şef la Studioul de Radio Iaşi, împreună cu realizatorul de emisiuni muzicale, i-au trimis acesteia  înregistrări prețioase ale pieselor cântate de ea, din fonoteca de aur a radioului (anii 1975-1980).

 Printre cei care au dorit să-i transmită felicitări prof. Petronela Baldovin s-a numărat și primarul municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriță, unul dintre susținătorii activității Cenaclului ”Pas cu pas”. ”Talentul artistic al doamnei Baldovin, dar mai ales efortul său dedicat descoperirii, promovării și susținerii tinerilor artiști din municipiul Lupeni este absolut admirabil. Apreciez tot ceea ce domnia sa face prin intermediul Cenaclului Pas cu pas din municipiul nostru și mă bucur că putem fi un sprijin pentru efortul dumneaei. La aniversarea acestor frumoși 50 de ani de scenă, o felicit sincer și îi doresc încă mulți ani în slujba culturii și artei”, a declarat  primarul Lucian Resmeriță.

Revenind la spectacolul aniversar din 1 februarie, trebuie să remarcăm faptul că și de această dată vedetele serii au fost, în primul rând, micii artiști ai Cenaclului ”Pas cu pas”, de la actorii Daria Cervescu, Alma și Ioana Mospanic, Yannis Fugaru, Bianca Drugea, Alexia Vizi, Robert Badea, Patricia Timar sau Alexandra Suciu până la soliștii Jessica Leahu, Denisa Bradu, Casandra Mihăilă, Patricia Gorgan, Patricia Timar, Ancuța Rotaru, Raluca Ion, Andreea Alexandra Ursu sau Alexandra Suciu.

Un tablou complet al fericitului eveniment artistic nu se poate încheia mai frumos decât cu însăși cuvintele sărbătoritei, prof. Petronela Baldovin: Mulțumesc tuturor celor care au participat la acest eveniment unic în viața mea de artist, dar mulțumesc şi celor care nu au putut onora invitația. Ştiu însă că au fost alături de mine, măcar cu un gând bun.

Felicitări, doamnă ! Și, încă o dată, La mulți ani !