Sesiune parlamentară sub semnul Președinției României la UE

Home Politică Sesiune parlamentară sub semnul Președinției României la UE
Sesiune parlamentară sub semnul Președinției României la UE

Parlamentarii României s-au reîntors, începând de luni, 4 februarie 2019, la muncă. Printre cei care au fost prezenți astăzi, în prima zi de activitate la Parlament, s-a aflat și senatorul de Valea Jiului, Cristian Resmeriță. Acesta a ajuns astăzi în plenul de la Senat, alături de colegul său de partid, senatorul hunedorean PSD Viorel Sălan.

Cei doi parlamentari hunedoreni au participat la prima sesiune ordinară a Senatului României. În opinia senatorilor hunedoreni, sesiunea parlamentară care a debutat astăzi va fi una cu totul specială, deoarece aceasta coincide cu exercitarea, de către România, a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Astfel, pe durata primului semestru al anului 2019 şi în paralel cu activitatea legislativă obişnuită, Palatul Parlamentului va găzdui şase evenimente interparlamentare, care sunt programate a avea loc până la data de 30 iunie 2019.

În plus, după cum a precizat senatorul Cristian Resmeriță, prima jumătate a acestui an este extrem de importantă pentru României, ca de altfel pentru toate statele europene, în contextul în care în luna mai vor avea loc și noi alegeri europarlamentare. ”PSD este un partid proeuropean și pentru noi toți responsabilitatea pe care o are în aceste luni țara noastră, care deține președinția Consiliului European dar și responsabilitatea pe care o avem în fața alegătorilor din România și din întreaga Uniune Europeană, sunt chestiuni care vor marca, desigur, și activitatea politică din cadrul Senatului”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

În același timp însă, acesta este de părere că pe agenda de lucru a senatorilor, în actuala sesiune parlamentară, vor figura și o serie de probleme majore generate de guvernare și de elaborarea pachetelor de legi pe care le așteaptă românii de la aleșii lor.