Cupa Pro Parâng la schi de tură e gata pentru startul ediției a VI-a

Home Reportaj Cupa Pro Parâng la schi de tură e gata pentru startul ediției a VI-a
Cupa Pro Parâng la schi de tură e gata pentru startul ediției a VI-a

O nouă ediție a competiției destinate iubitorilor schiului de tură este pregătită pentru start în Masivul Parâng.

Evenimentul va avea loc în data de 24 februarie 2019, în organizarea Asociației de schi și turism montan Pro-Parâng Petroșani. Ajunsă la cea de-a VI-a ediție, competiția va avea loc pe Domeniul Schiabil Parâng din Petroșani și se va derula pe două categorii de competitori. Una este destinată practicanților schiului de tură și este intitulată ”Categoria Elite”, iar cealaltă este destinată începătorilor și este denumită ”Categoria Open”.

În cadrul Categoriei Open, concurenții vor avea de parcurs un traseu de 4,9 km, cu startul la stația de pornire a telescaunului vechi având ca punct de sosire cabana ANEFS din satul de vacanță Parâng. Participanții vor avea de străbătut un traseu cu o diferență de nivel de 567 de metri, cea mai mare parte a traseului (4,4 km) fiind în urcare.

În Categoria Elite, destinată în special sportivilor practicanți de schi de tură, concurenții vor avea de parcurs un traseu de 6,2 km, cu pornire de la stația de îmbarcare a telescaunului vechi, în urcare până la cota 2000 pe Vârful Parângul Mic, cu o diferență de nivel de aproape 1000 de metri, de unde traseul de concurs continuă, în coborâre, pe o distanță de circa 2 km până la stația Apres Ski Parâng, din satul de vacanță.

Concurenții care doresc să ia parte la acest eveniment sportiv de tradiție din stațiunea Parâng, sunt invitați să se înscrie pe situl Asociației ”Pro Parâng” din Petroșani sau direct, în ziua concursului, la start, înainte de ora oficială a acestuia, programată pentru ora 11,00.

Succes !