La Aninoasa se pun bazele unui modern centru sportiv național

Home Stiri la zi La Aninoasa se pun bazele unui modern centru sportiv național
La Aninoasa se pun bazele unui modern centru sportiv național

Un modern Centru Sportiv Național va funcționa, începând cu acest an, în județul Hunedoara. Bazele acestui proiect se vor pune sâmbătă, 16 februarie 2019 la Aninoasa, iar la semnarea documentelor pentru finanțarea acestui proiect este așteptat să participe și ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Potrivit autorităților locale din orașul Aninoasa, noul Centru Sportiv Național va deservi, în principal, lotul național de tir cu arcul și va cuprinde Baza sportivă ”Anena” din Aninoasa, un complex de cazare și cantonament din Geaogiu Băi și Clubul Sportiv ”Cetate” Deva.

”Practic se va constitui un complex sportiv la nivel național, în care vor avea loc toate cantonamentele și pregătirile sportivilor de tir cu arcul din România. A fost ales județul Hunedoara pentru acest proiet, pentru că așa cum se știe, în cadrul clubului sportiv Cetate Deva , care a preluat secția de tir cu arcul de la Aninoasa, sunt legitimați aproape 80 la sută din componenții lotului național și olimpic al României la această disciplină sportivă”, spune Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.

Proiectul de modernizare al bazelor sportive din Aninoasa, Geoagiu și Deva care vor intra n componența noului Centru Sportiv Național va fi realizat cu fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului, prin intermediul Federației Naționale de Tir cu Arcul. Primarul orașului Aninoasa spune că, în acest scop, autoritățile locale din acest oraș au aprobat deja proiectul prin care baza sportivă ”Anena” este atribuită spre administrare Federației Române de Tir cu Arcul.

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei este așteptat sâmbătă, 16 februarie 2019, de la ora 13,00 la Aninoasa, unde vor fi semnate documentele privind constituirea Centrului Sportiv Național al Federației Române de Tir cu Arcul. În cadrul programului său de două zile în județul Hunedoara, ministrul Bogdan Matei va participa și la semifinalele și finalele Campionatului Național de Tir cu Arcul care vor avea loc în data de 17 februarie a.c., la Sala Sporturilor din municipiul Deva.