Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, în vizită în județul Hunedoara.

Home Stiri la zi Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, în vizită în județul Hunedoara.
Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, în vizită în județul Hunedoara.

Ministrul Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei se află în acest week-end în vizită în județul Hunedoara.

Acesta a avut astăzi o serie de întâlniri cu oficialitățile locale la sediul Prefecturii Hunedoara, dar a vizitat și Sala Olimpică din Deva (unde se antrenează Lotul Național de Gimnastică Feminină al României, Centrul de Agrement Căprioara Deva (aflat în coordonarea DJST Hunedoara) și Clubul Sportiv ”Anena” din Aninoasa, unde se antrenează cei mai buni arcași sportivi din țară.

Însoțit de directorul general din MTS Daniel Jianu, ministrul Bogdan Matei s-a întâlnit în prima parte a zilei de 16 febrarie, la sediul Prefecturii Deva, cu Prefectul Fabius Kiszely, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora și cu senatorul Viorel Sălan și au discutat despre mai multe obiective din județ care vor fi incluse în procesul de descentralizare, dar și despre investițiile de care ar avea nevoie diversele baze sportive. La discuții au fost prezenți și directorul DJST Hunedoara, Lorincz Szell și directorul Sport Club Municipal Deva, Mugurel Ciușcă.

Bogdan Matei a vizitat apoi sala de gimnastică din Deva, locul unde decenii de-a rândul s-au format și s-au antrenat cele mai importante nume din gimnastica feminină românească. Șeful MTS s-a întâlnit cu antrenorul coordonator Nicolae Forminte, care i-a oferit noutăți despre situația gimnastelor din lot și despre obiectivele din acest an preolimpic. Bogdan Matei a urmărit și o parte din antrenamentul fetelor din lotul național, a stat de vorbă cu cei din staff ul tehnic și s-a interesat și despre situația sălii unde s-au pregătit cele mai mari gimnaste din istoria sportului românesc.

„Așa cum am spus și la începutul mandatului meu, încerc, atunci când programul îmi permite, să ajung în cât mai multe zone ale țării și să văd cu ochii mei situația subordonatelor noastre din teritoriu. Acum am ajuns în județul Hunedoara, am avut discuții utile și fructuoase cu autoritățile locale, iar apoi vizita la sala de gimnastică din Deva, acest templu al sportului românesc, era o etapă firească și obligatorie. Mă bucur că le-am văzut la treabă pe fetele din lotul nostru olimpic și, ca și toți românii de altfel, ne punem în ele speranțele că vor readuce gimnastica românească la nivelul care ne-a făcut cunoscuți peste tot în lume”, a spus ministrul Bogdan Matei.

În cursul vizitei de azi, ministrul a analizat situația existentă, starea în care se află bazele sportive și de agrement și a avansat ideea realizării unor investiții pentru crearea unui complex sportiv cu baze de antrenament la Aninoasa, Deva și Geoagiu pentru tir cu arcul.

La Aninoasa, ministrul Tineretului și Sportului a fost întâmpinat și de primarul localității, Nicolae Dunca. Aici a fost prezent și administratorul public al județului Huneodara, Costel Avram, care a salutat, în calitate de fost sportiv de performanță, decizia MTS de a investi în această bază sportivă. Ca fost sportiv, bucuria mea este dublată de faptul că ministrul Bogdan Matei a putut să vadă personal cât de necesare sunt investițiile în modernizarea bazelor sportive din județul Hunedoara, care deservesc pe de o parte campionii României, dar care pot deservi cu succes toate ramurile sportului de mase din județul nostru. Salut decizia MTS de a finanța modernizarea bazei sportive a arcașilor de la Aninoasa și îi felicit pe cei care au avut inițiativa acestui important proiect pentru sportul hunedorean. Îl felicit pe senatorul Viorel Sălan pentru inițiativa de a-l aduce în mijlocul unor sportivi remarcabili din județul nostru (arcașii de la Aninoasa și gimnastele de la Deva) pe ministrul sporturilor”, a declarat Costel Avram.

De asemenea, tot astăzi, ministrul Tineretului și Sportului a fost prezent și în stațiunea turistică Straja din municipiul Lupeni. Aici, primarul Lucan Resmeriță împreună cu omul de afaceri Emil Părău i-au prezentat oportunitățile pe care această stațiune montană le poate deschide odată cu implementarea unor progame de investiții în amenajarea unui circuit de mountain-bike. ”Domnul, Matei Constantin Bogdan, ministrul sportului si tineretului a vizitat astăzi Stațiunea Straja. Am discutat despre viitoarele investiții pentru dezvoltarea Stațiunii Straja și a municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Ministrul Bogdan Matei va participa duminică, 17 februarie 2019, la Campionatul Național de Tir cu Arcul, care se desfășoară la Sala Sporturilor din Deva.