S-a stabilit cine sunt cei mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2018

Home Stiri la zi S-a stabilit cine sunt cei mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2018
S-a stabilit cine sunt cei mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2018

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a finalizat clasamentul celor mai buni sportivi din județul Hunedoara, în baza analizei rezultatelor acestora obținute la competițiile naționale și internaționale din anul 2018. În ceea ce privește sporturile olimpice, clasamentul este dominat de sportivii cluburilor din Deva, dar în top se regăsesc și sportivi de la Hunedoara sau din Valea Jiului.

Cea mai bună sportivă a anului 2018 a fost declarată gimnasta Denisa Golgota, junioară a LPS Cetate Deva. Din palmaresul acesteia în anul 2018 fac parte, printre altele, obținerea titlului de vicecampioană europeană la sol și medalia cu bronz la sărituri de la Campionatul European de Gimnastică de la Galsgow (Scoția) dar și cele două medalii de argint la sărituri și sol, precum și medalia de bronz la bârnă și locul 6 la paralele, rezultate înregistrate la Cupa Mondială de Gimnastică de la Koper (Slovenia).

Pe locul secund în clasamentul sportivilor județeni la disciplinele olimpice se situează sportiva de judo Cristina Sârbuleț, junioară a CSM Deva. Principalele rezultate ale acesteia din anul 2018 sunt: medalia de argint la Cupa Europei U21 (Cluj Napoca), obținerea locului 5 la Europa League (București). Sportiva este de asemenea cvadruplă campioană națională la juniori și seniori, dublă vicecampioană națională la individual și echipe la juniori, tineret și seniori, triplă medaliată cu bronz la juniori și seniori, individual și pe echipe.

Locul al treilea în clasamentul DJST Hunedoara este ocupat de cadeta judo Bianca Prodan, de la CSM Deva și de colega sa Olga Severin. În anul 2018, Bianca Prodan a fost medaliată cu bronz la Campionatul European pe echipe U18 de la Sarajevo (Serbia), medaliată cu argint la Cupa Europei U18 din Antalya (Turcia), Locul 5 la Cupa Europei U18  de la Cluj Napoca, ublă campioană națională la tineret și seniori, vicecampioană națională la cadeți și medaliată cu bronz la juniori. În ceea ce privește rezultatele obținute de Olga Severin, acestea sunt următoarele: medalie de aur la Cupa Europei U21  de la Cluj Napoca, Locul 5 la Campionatul European de Judo U23 de la Győr (Ungaria), medalie de bronz la Cupa Europei U21 de la Paks (Ungaria), triplă campioană națională la juniori și seniori, dublă vicecampioană națională la individual și echipe, juniori, tineret și seniori.

Pe următoarele locuri în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2018 la sporturile olimpice se situează următorii sportivi:

Locul 4: Daria Biriș (judo, CSM Deva), Roxana Ionescu (Taekwondo WTF, CS Știința Petroșani) și Florentina Iușco (altetism, LPS Cetate Deva);

Locul 5: Ane Marie Brebinariu (judo-CSM Deva), Beatrice Miklos (tir cu arcul, CSM Deva) și Andrei Răzvan Deliu (atletism, SCM Deva);

Locul 6: Petre Cosmin Gârleanu (box, CS Hunedoara) și Alexandra Gianina Rache (Taekwondo WTF, CS Știința Petroșani);

Locul 7: Ana Maria Ocolișan (gimnastică artistică, LPS Cetate Deva) și Paraschiva Șincari (judo, CSM Deva);

Locul 8: Mihai Lazăr (atletism, CSȘ Hunedoara) și Denisa Alexandra Bota (atletism, LPS Cetate Deva);

Locul 9: Maria Tania Rache (Taekwondo WTF, CS Știința Petroșani), Crina Bianca Marton (judo, CSM Deva) și Elena Alexandra Chiș (lupte libere, CSȘ Petroșani);

Locul 10: Elena Gâtlan (Taekwondo WTF, CS Știința Petroșani) și Georgiana Timu (atletism, LPS Cetate Deva).

Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi hunedoreni va avea loc după aprobarea Bugetului CJH și a bugetelor locale, în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, la o dată care va fi anunțată în cel mai scurt timp.