La Vulcan începe ”Săptămâna femeilor vulcănene”

Home Cultură La Vulcan începe ”Săptămâna femeilor vulcănene”
La Vulcan începe ”Săptămâna femeilor vulcănene”

Începând de astăzi și până pe data de 8 Martie – Ziua Femeii, doamnele și domnișoarele din municipiul Vulcan vor avea parte de o atenție deosebită din partea gentilomilor vulcăneni. În rândul acestora s-au așezat și domnii din Consiliul local și Primăria municipiului Vulcan care au conceput, finanțat și organizat un amplu program dedicat femeilor din această localitate a Văii Jiului.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile, proiectul, intitulat ”Săptămâna femeilor vulcănene” oferă ocazia fiecărei doamne și domnișoare din municipiul Vulcan să participe la activitățile culturale și artistice care vor avea loc pe parcursul săptămânii 1-8 martie în această localitate.

”Pentru că am intrat în luna Martie, o lună care debutează cu o cuvenită atenție pe care o acordăm femeilor, am pregătit împreună cu membrii comisiei de cultură a Consiliului local Vulcan, un eveniment ce se va derula sub genericul “Săptămna femeilor vulcănene”. Considerăm ca femeile merită sărbătorite în fiecare zi, dar pentru că acum e un moment special dedicat lor în calendarul românilor, noi am pregătit o săptămână întreagă cu evenimente, care să le facă să simtă dragostea noastră”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Seria evenimentelor din cadrul ”Săptămânii femeilor vulcănene” se deschide astăzi, 1 Martie de la ora 13:00, la Cinematograful Luceafărul, unde va avea loc un spectacol artistic prezentat de Ansamblul ”Flori de Munte” coordonat de prof. Aurora Istratie. Invitat special al acestui eveniment artistic este apreciatul artist de muzică populară Ovidiu Olarii. Intrarea este liberă.

Pentru data de 5 Martie 2019, la sala de festivități a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, va avea loc un seminar de nutriție susținut de consultantul wellnes Florin Țandrea (începând cu ora 16,00). Acesta va fi urmat de un atelier de dansuri, susținut de instructorul Cătălin Valea.

În aceeași sală de festivtăți a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan va avea loc și un spectacol cultural-artistic româno-francez, susținut de elevii liceului vulcănean dar și de către oaspeții acestora din Franța, care vor fi prezenți în zilele următoare la Vulcan, în cadrul unui nou proiect Erasmus+ derulat de această unitate de învățământ. Evenimentul va avea loc pe data de 7 martie 2019, de la ora 14,00.