Ultimele clarificări necesare finanțării proiectului ”Green Line” Valea Jiului

Home Administrație Ultimele clarificări necesare finanțării proiectului ”Green Line” Valea Jiului
Ultimele clarificări necesare finanțării proiectului ”Green Line” Valea Jiului

Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani ”Green Line Valea Jiului” este cu încă un pas mai aproape de obținerea grantului european care va asigura finanțarea implementării acestui important proiect a administrațiilor locale din Valea Jiului.

În acest sens, ultimele clarificări ale documentelor tehnico-economice din proiect, clarificări solicitate de ADR-Vest, au fost validate prin votul Consiliului local Vulcan, care este lider al acestui proiect.  Ca urmare a votului dat astăzi de consilierii locali pentru două proiecte care completează documentația depusă la ADR Vest, echipa de proiect a Primăriei municipiului Vulcan va transmite la rându-i informațiile solicitate către organismul de gestionare al fondurilor europene de la Timișoara, în scopul pregătirii contractului de finanțare”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Acesta estimează că, potrivit termenelor procedurale, semnarea contractului se va realiza cel mai probabil în cursul lunii mai.

”Componenta 2 a proiectului Green Line va permite realizarea infrastructurii rutiere din întreaga Vale a Jiului, achiziționarea unui număr de 18 autobuze electrice cu lungimea de 12 m, realizarea celorlalte stații de încărcare electrică aferente traseului autobuzelor”, a mai precizat primarul Gheorghe Ile.

De asemenea, municipalitatea de la Vulcan așteaptă ca în perioada imediat următoare să primească și solicitările de clarificări pentru componenta 1 a proiectului Green Line, care vor urma același traseu.