Ambasadorul Franței, în dialog cu oficialități ale județului Hunedoara

Home Stiri la zi Ambasadorul Franței, în dialog cu oficialități ale județului Hunedoara
Ambasadorul Franței, în dialog cu oficialități ale județului Hunedoara

Excelența Sa doamna Michèle Ramis, Ambasadoarul Franței în România se află astăzi într-o vizită în județul Hunedoara. În cursul acestei zile, ambasadoarea Franței a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora și cu prefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu Kiszely.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara au mai participat, alături de alți oficiali francezi dar și din județul nostru, respectiv: Hélène Roos – Director al Institutului Francez din România/Consilier pentru cooperare și activități culturale, Michel Monsauret – Atașat pe probleme culturale (ambii din cadrul Ambasadei Franței la București), Dorel Bretean – subprefect al județului Hunedoara, Maria Ștefănie – inspector școlar general al județului Hunedoara și Florin Ilieș – director al Colegiului Național „Decebal” din Deva.

Potrivit unei informări transmise de Biroul de presă al Consiliului județean Hunedoara, în cadrul discuțiilor, Excelența Sa doamna Michèle Ramis a subliniat potențialul de dezvoltare a județului Hunedoara și a municipiului Deva, precum și interesul investitorilor francezi pentru a dezvolta proiecte noi în zonă.

La rândul său, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora a prezentat oportunitățile de afaceri care corespund profilului județului Hunedoara, facilitățile oferite investitorilor, exprimându-și din nou deschiderea pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

De asemenea, au fost abordate subiecte privind dezvoltarea învățământului dual în vederea asigurării forței de muncă în domeniile aflate în plină dezvoltare, dar și a turismului, agriculturii și infrastructurii feroviare și rutiere.

Vizita înaltului diplomat se înscrie în seria evenimentelor organizate cu prilejul „Lunii Francofoniei”, prezența la Deva fiind prilejuită de acordarea distincției LabelFrancÉducation pentru excelența în domeniul învățământului bilingv francofon Colegiului Național „Decebal” din Deva.