Edilii din Lupeni caută soluții pentru reabilitarea locurilor de parcare destinate turiștilor care vin la Straja

Home Administrație Edilii din Lupeni caută soluții pentru reabilitarea locurilor de parcare destinate turiștilor care vin la Straja
Edilii din Lupeni caută soluții pentru reabilitarea locurilor de parcare destinate turiștilor care vin la Straja

Dacă în urmă cu câțiva ani, în stațiunea Straja parcarea unui autoturism constituia o adevărată ”aventură”, în ultima perioadă de timp, odată cu gestionarea organizată a locurilor de parcare din zona de sus a stațiunii Straja și, mai ales, din zona de agrement de la stația de pornire a telegondolei, problema locurilor de parcare pentru turiștii care vin la Straja a fost, în cea mai mare parte, rezolvată. Mai mult, introducerea barierelor cu sistem electronic de emitere a tichetelor de parcare a pus ordine și în gestionarea eficientă și corectă a locurilor de parcare și a costurilor aferente.

Din păcate, în lipsa resurselor financiare, investițiile făcute de administrația locală din municipiul Lupeni în amenajarea locurilor de parcare de la Staja
s-a rezumat doar la nivelarea terenului, care poate găzdui acum câteva sute de mașini și la întreținerea acestuia cu utilaje și piatră. În aceste condiții, evident că, odată cu topirea zăpezii, în zona parcării de la stația de pornire a telegondolei, locul a fost cuprins de noroi, fapt care a generat și o serie de nemulțumiri din partea turiștilor. Edilii din Lupeni recunosc că oamenii au dreptate, dar în același timp arată că, dacă Straja nu ar fi avut nici aceste parcări, blocajele ar fi generat probleme și mai mari, iar numărul accidentelor ar fi fost, în mod cert, unul ridicat. ”Am început încă de acum doi ani să luăm măsuri pentru a asigura parcarea autoturismelor pentru turiștii care vin în stațiunea Straja. La vremea respectivă aveam destul de puține locuri de parcare și, odată cu dezvoltarea interesului turiștilor, blocajele de trafic erau tot mai numeroase. Am reușit să nivelăm terenul de la Agrement și am făcut posibilă amenajarea câtorva sute de locuri de parcare. Sigur că această parcare nu este conformă cu normativele europene, dar prin aceasta am reușit să ieșim din greutățile cu care ne confruntam înainte”, explică Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta spune că, pentru perioada următoare, administația de la Lupeni are în vedere realizarea unui număr de 800 de locuri de parcare, în zona de agrement de la baza stațiunii, la care se adaugă alte circa 300-400 de locuri de parcare sus în stațiunea Straja. ”Vrem să realizăm un proiect prin care aceste parcări să fie construite în complexuri supraetajate, pentru a nu mai exista probleme. Evident că sunt costuri mari, dar vom încerca să obținem fonduri, fie naționale, fie europene, pentru acest proiect, care în mod evident, va mai dura ceva vreme până când va fi realizat. Între timp, vom întreține așa cum putem, cu piatră, cu utilaje, parcările pe care le avem și desigur, ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l au turiștii din această perspectivă și-i rugăm să ne acorde înțelegere”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.