Succes pentru Avram Iancu, la Ultramaratonul arctic 6633 de la Cercul Polar

Home Stiri la zi Succes pentru Avram Iancu, la Ultramaratonul arctic 6633 de la Cercul Polar
Succes pentru Avram Iancu, la Ultramaratonul arctic 6633 de la Cercul Polar

Ambițiosul sportiv din Petroșani, Avram Iancu a încheiat cu succes Ultramaratonul Arctic 6633, după ce a reușit să trează linia de ”Finish” a competiției, acesta clasându-se pe locul al treilea, după Paul Watkins și Patrick O”Toole.

Avram a reușit să ducă la bun sfârșit cursa, în ciuda condițiilor meteo extreme de care a avut parte și în acest an (și din cauza cărora a fost nevoit să abandoneze concursul, la ediția de anul trecut), după ce a parcurs cei 611 kilometri ai traseului în 206 ore și jumătate. Sportivul din Petroșani a recut linia de sosire de la Tuktoyaktuk, pe malul Oceanului Arctic, sâmbătă (16 martie) la ora 11 (ora României). El a pornit în această aventură pe data de 7 martie, alături de alți 14 competitori. De remarcat este și faptul că dintre ce 15 concurenți de pe întregul mapamond care s-au înscis în ediția din acest an a Ultramaratonului Arctic 6633 din Canada, 9 au abandonat pe parcurs.

Deși performanțele cele mai cunoscute ale lui Avram Iancu sunt cele de înot, acesta și-a dorit foate mult să ducă la bun sfârșit și acest ultramaraton care, în opinia sa, confirmă deviza sa privind ADN-ul românilor. Din acest motiv, performanța bibliotecarului din Petroșani este cu atât mai demnă de apreciere, chiar dacă, potrivit specialiștilor, este posibil ca la calculul timpilor finali, să cedeze locul de pe podium lui David Hirschfield.

De-a lungul istoriei acestui concurs de sport extrem, alți 4 sportivi români au reușit să încheie cu succes Ultramaratonul Arctic 6633, unul dintre aceștia, Tibi Ușeriu reușind să câștige concursul de trei ori la rând. Tibi Ușeriu deține și recordul de timp al traseului, pe care l-a pacurs în 172 de ore și 50 de minute.

De la ediția de anul trecut, traseul concursului Arctic Ultra 6633 s-a mărit însă cu 48 de kilometri.