Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost închis, pentru siguranța turiștilor

Home Reportaj Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost închis, pentru siguranța turiștilor
Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost închis, pentru siguranța turiștilor

Comitetul Local pentru Situații de Urgență este convocat astăzi la Primăria comunei Orăștioara, din dispoziția prefectului județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely. Aceasta vine ca urmare a faptului că, în cursul zilei de miercuri, 20 martie, drumul spre situl dacic de la Sarmizegetusa Regia a fost închis, după ce viitorile au rupt o parte din structura de rezistență a acestuia.

Decizia privind închiderea unei porțiuni a DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia a fos luată de Consiliul județean Hunedoara, administratorul acestui drum. Astfel, pe sectorul de drum cuprins între sediul administrației sitului de la Grădiștea de Munte până la destinație, pe o porțiune de circa 4 kilometri, drumul va fi închis până la adoptarea unor măsuri de repunere în siguranță.

Administratorul public al județului, Costel Avram, apreciază că măsura a fost luată pentru a nu periclita siguranța turiștilor, dat fiind faptul că porțiuni din acest drum pot fi oricând surpate din nou de apele de munte.

Grupul de Suport tehnic al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, convocat prin ordinul prefectului Fabius-Tiberiu Kiszely, joi, va evalua astăzi, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, pagubele create și va stabili măsurile care se impun pentru remedierea circulației.

Administratori sitului arheologic și turistic de la Sarmizegetusa Regia arată că, deși există o porțiune grav afectată a DJ 705 A Costești-Sarmizegetusa Regia, fapt care a dus la închiderea drumului cu barieră, între remiza Valea Alba (locația în care se află expoziția „Inima Aurului Dacic” ) și casa de bilete, situl rămîne deschis pentru vizitare. Turiștii vor fi nevoiți însă să parcurga pe jos ultimii 4 km până când porțiunea de drum va fi refăcută de către administratorul drumlui.