Iulia Manole, fetița ”Colgate” din Hunedoara

Home Educație Iulia Manole, fetița ”Colgate” din Hunedoara
Iulia Manole, fetița ”Colgate” din Hunedoara

Iulia Manole, o fetiță de 8 ani din Hunedoara,a fost premiată de juriul de la New York pentru cel mai bun desen realizat în urma lecțiilor de igienă orală învățate în cadrul Programului Școlar Colgate.

Programului Școlar Colgate oferă șansa copiiilor cu vârste între 6 și 9 ani de a concura în cadrul competiției internaționale de desene My Bright Smile™, punând într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei.

Iulia Manole (8 ani) este elevă la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara și a fost declarată unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional ai concursului de desene, iar reușita acesteia a fost recompensată cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari. În același timp, clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

Premierea câștigătoarei a avut loc pe 21 martie, într-un eveniment local la care au participat reprezentanțiColgate România, Crucea Roșie Română, ai școlii și autorităților publice din Hunedoara. Printre vorbitorii care au participat la eveniment se numără și Dan Bobouțanu – primarul municipiului Hunedoara; Maria Ștefănie – inspector scolar general și vicepresedinte al Filialei de Cruce Roșie a județului Hunedoara; Loredana Dumitrașcu – coordonatorul departamentului de Marketing Profesional al Colgate Romania; Andrei Kiss – director adjunct la liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Scoala Gimnaziala Nr. 6 Hunedoara și Mihaela Negrea – prof. învățământ primar la liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Scoala Gimnazială Nr. 6 Hunedoara.

În fiecare an, Programul Școlar Colgate, o campanie de educație pentru sănătatea oro-dentară, ajunge la 200.000 de copii. Programul va avea în acest an două ediții, în cadrul cărora elevii vor beneficia de lecții educative pentru o igienă orală corectă. Prima ediție din 2019 se va desfășura în perioada 24 martie – 14 iunie și va ajunge în județele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Olt, Sălaj, Vaslui și în sectorul 3 din București. Din anul 2015, programul se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România cu sprijinul căreia sunt identificate școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

Lecțiile prezentate sunt adapta tevârstei celor mici și au un format atrăgător, interactiv. Ele au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cumsă perieze corect dinții. De asemenea, copiii vizionează și filmul educațional “Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”,prin intermediul căruia află  regulile ce trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos. La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse pentru igiena dentară, iar părinții un pliant cu sfaturi, precum și un calendarpentru însemnarea periajului zilnic, toate acestea fiind oferite de Colgate România.

Din 1993, de la lansarea Programului Școlar Colgate, peste 6.000.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de consiliere și produse de îngrijire pentru o igienă orală corectă.Derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România,cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică și cu școli primare din întreaga țară, Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 26-a ediție.