Ziua Mondială a Apei, marcată la Apa Serv, în avans, la Uzina de Apă Jieț

Home Educație Ziua Mondială a Apei, marcată la Apa Serv, în avans, la Uzina de Apă Jieț
Ziua Mondială a Apei, marcată la Apa Serv, în avans, la Uzina de Apă Jieț

Apa Serv Valea Jiului a marcat joi, 21 martie, în avans, Ziua Mondială a Apei, eveniment care este sărbătorit în fiecare an în data de 22 martie. De această dată, oaspeții celor de la Apa Serv au fost peste 30 de copii de la Școala Gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani, mai exact elevii clasei a IV-a a profesorului Constantin Fotău.

Aceștia au avut parte de o vizită la Uzina de Apă de pe Jieț (Petrila), în cadrul unui proiect derulat de școală, împreună cu operatorul de apă și cu Primăria municipiului Petroșani, proiect ce are drept scop conștientizarea importanței apei în viața omului și desfășurarea unor acțiuni concrete de atenționare a comunității locale asupra unei probleme globale cum ar fi epuizarea resurselor de apă.

La Jieț, șeful Uzinei de Apă, ing. Mihaela Sitea, i-a condus pe elevi prin toate modulele stației explicându-le întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea din stație. ”Elevii au vizitat captarea, rezervoarele de apă, sala vanelor, sala filtrelor și laboratorul de analize, unde au asistat la modul cum se efectuează analizele de verificare a calității apei potabile. Aceștia au fost foarte receptivi la toate obiectivele vizitate și au pus întrebari pragmatice la care au primit răspunsuri pe masură”, a declarat ing. Mihaela Sitea.

La finalul acțiunii a avut loc și o sesiune de verificare a cunostiinţelor acumulate, toţi copii primind ca rasplată pentru modul în care au demonstrat că și-au înșușit informațiile prezentate, câte o diplomă personalizată special pentru evenimentul la care au participat.

Tot în cadrul proiectului derulat de Școala Gimnazială ”IG Duca” din Petroșani, elevii din clasele I-IV participanți au fost invitați să realizeze mai multe desene pe tema „Apa – sursă de viaţă!”, desene care au constituit subiectul unei expoziții vernisate la școală pe data de 20 martie. Potrivit echipei de proiect, formată din profesorii: Ștefan Demeter – director, Mihaela Lăcătușu – director adjunct, Cosmin Kiss – director adjunct, Ramona Asan – consilier educativ, Luisiana Butuza, Anca Stoica, Claudia Andronache, proiectul mai cuprinde derularea unei campanii de conștientizare a elevilor școlii și a locuitorilor orașului de importanța economisirii apei, prin împărțire de pliante tematice (acțiune ce va avea loc vineri, 22 martie sub genericul „Apa – izvor de sănătate”) și o sesiune de informare a elevilor de clasele I-IV cu privire la rolul apei în viața omului, precum și despre frumusețea și bogăția acestei resurse naturale a României, eveniment programat, de asemenea, pentru vineri, 22 martie.