Drumurile județene au intrat în reparații

Home Administrație Drumurile județene au intrat în reparații
Drumurile județene au intrat în reparații

Vremea favorabilă din ultimele zile a permis începerea lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor județene, pe câteva sectoare considerate prioritare.

Este vorbadespre DJ 668A Stresângeorgiu – Chitid – Boșorod – Luncani (unde vor fi executate lucrări de întreținere îmbrăcăminți asfaltice), DJ 687E Hunedoara – Teliucu Inferior – Ghelari (unde se vor turna covoare bituminoase), DJ 668 DN66 – Bucium Orlea – Bretea Română – Streisângeorgiu – Dâncu Mare, DJ 686 Sântămărie Orlea – Râu de Mori – Suseniși DJ 687C Hațeg – General Berthelot – Ciula Mare – Răchitova (unde vor avea loc tăieri și completări acostamente), DJ 107A Rapolt – Hărău – Bârsău (unde se vor turna covoare bituminoase), DJ 705 DN7(Gelmar) – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte (unde se vor turna covoare bituminoase) și DJ 705A Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia (unde vor avea loc lucrări de curățire a șanțurilor și rigolelor, defrișări).

„La nivelul Consiliului Județean Hunedoara a fost efectuată o analiză care cuprinde starea în care se află drumurile județene după anotimpul rece. Cu prioritate vor fi rezolvate mai întâi problemele cele mai mari care au apărut, urmând ca, după aprobarea bugetului, să continuăm lucrările de reparații și întreținere pe toate sectoarele afectate”, a declarat Mircea-Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Subiectul se află și în atenția administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram. Acesta a vizitat astăzi, împreună cu consilierul județean Eduard Felciuc, mai multe șantiere pe care se execută lucrări la infrastructura rutieră, pentru a verifica  modul în care au fost executate acestea. Avram a declarat că reparațiile la drumuri vor fi o prioritate pentru conducerea administrației județene. „Chiar dacă putem utiliza în prezent doar a 12-a parte din buget, am lansat primele comenzi pentru refacerea covorului asfaltic, pentru completarea acostamentelor și pentru celelalte lucrări de întreținere necesare. Lucrările de infrastructură vor fi o prioritate pentru Consiliul Județean Hunedoara, iar după aprobarea bugetului acest lucru se va confirma prin investițiile pe care le vom face în județ”, a declarat domnul Costel Avram.

Înbtre timp, conducerea Consiliului Județean Hunedoara cere îngăduință hunedorenilor aflați în trafic pe tronsoanele de drum aflate în reparații ori în așteptarea acestor reparații, pentru eventualul disconfort creat și îi roagă pe șoferi să respecte restricțiile de circulație impuse sau chiar să evite șoselele în lucru.