Ziua Instituției Prefectului va fi marcată pe 2 aprilie la Deva

Home Administrație Ziua Instituției Prefectului va fi marcată pe 2 aprilie la Deva

Potrivit prevederilor din Legea nr. 348 din 2018, ziua de 2 aprilie a fost instituită în România drept Ziua Instituției Prefectului.

Cu acest prilej, și în județul Hunedoara vor avea loc manifestăr dedicate recunoașterii rolului și meritelor Instituției Prefectului în dezvoltarea administrației publice locale. La Deva, evenimentul va avea loc marți, 2 aprilie 2019, la ora 1300, la sediul Inspectoratului Școlar Județean din Deva, (Strada Gheorghe Barițiu, nr. 2), în Amfiteatrul „Spiru Haret”.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara, pentru marcarea acestei zile, va fi organizată o Ședință Extraordinară a Colegiului Prefectural, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, al Consiliului Județean al Elevilor și al instituțiilor publice membre în Colegiul Prefectural.

”În această zi, câte un elev desemnat de Consiliul Județean al Elevilor va fi prezent în fiecare instituție publică, participând alături de conducătorul instituției la activitățile curente ale acesteia. Această acțiune își propune informarea, formarea și consilierea actualei generații de elevi din județul nostru cu privire la atribuțiile instituțiilor publice. Elevii își vor prezenta concluziile privind instituțiile gazdă la ședința Extraordinară a Colegiului Prefectural”, spune prefectul Tiberiu Fabius Kiszely

Ședința va fi urmată de o festivitate de decernare a unor diplome de excelență fiecărui elev participant, în semn de apreciere și mulțumire pentru implicarea în activitățile desfășurate la nivelul instituțiilor publice din județul Hunedoara. Manifestările se vor încheia cu un recital de muzică clasică oferit de elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva.