Obstacol rutier înlăturat de Primăria Lupeni de pe DN66 A

Home Administrație Obstacol rutier înlăturat de Primăria Lupeni de pe DN66 A
Obstacol rutier înlăturat de Primăria Lupeni de pe DN66 A

Autoritățile locale de la Lupeni au decis să dezafecteze linia de cale ferată industrială care făcea legătura cu fosta gară din localitate, după ce aceasta nu a mai fost utilizată de mai bine de un sfert de secol. Acest lucru a fost solicitat în repetate rânduri de participanții la traficul rutier, care întâmpinau greutăți în circulație în zona unde această line de cale ferată traversa efectv șoseaua pe DN 66 A, la intrarea în municipiul Lupeni dinspre Vulcan.

Această linie de cale ferată a fost demontată efectiv în cursul zilei de 9 aprilie, de către muncitorii care lucrează la modernizarea Bulevardului Tudor Vladimirescu. Lucrările au fost supravegheată chiar de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

”Pentru a înlătura neplăcerile cu care se confruntau cetățenii care locuiesc sau care tranzitează municipiul Lupeni, a fost scoasă calea ferată de la intrarea în oraș, situată în zona Morii Vechi. Este vorba despre o cale ferată care nu a mai fost utilizată de foarte mulți ani și care, în prezent, nu-și mai regăsea oricum o utilitate. În următoarea perioadă vom reabilita această porțiune din DN 66A, unde va fi turnat covor asfaltic pe întreaga suprafață a drumului, de la Spitalul Municipal Lupeni și până la iesirea din municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Decizia desființării acestei linii de cale ferată de pe zona carosabilă a DN 66A a fost salutată de șoferii care utilizează acest drum.