Drumul spre Sanatoriul de la Brad va fi reparat de Consiliul județean

Home Administrație Drumul spre Sanatoriul de la Brad va fi reparat de Consiliul județean
Drumul spre Sanatoriul de la Brad va fi reparat de Consiliul județean

După modelul anunțat de administratorul public al județului Hunedoara pentru un drum aflat în administrarea Primăriei din Petroșani, Consiliul județean Hunedoara și-a propus să își asume responsabilitatea reabilitării unui alt drum de interes public afalt în administrarea unei administrații municipale. Este vorba despre drumul spre Sanatoriul de Pneumoftiziologie de la Brad.

Luni, în urma unei vizite în teren, conducerea Consiliului județean Hunedoara și reprezentanții Primăriei Municipiului Brad au stabilit ca, împreună, să demareze toate procedurile necesare pentru reparația imediată a drumului spre Sanatoriul de Pneumoftiziologie. Astfel, președintele CJ Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora și administratorul public al județului – Costel Avram, împreună cu primarul municipiului Brad – Florin Cazacu, au evaluat starea în care se prezintă drumul pe ultimii 2,5 km. Este vorba despre sectorul din imediata apropiere a Sanatoriului, care se află într-o stare avansată de degradare, mai ales după sezonul de iarnă din acest an.

Pentru ca lucrările să fie demarate în cel mai scurt timp, cele două instituții vor face demersurile necesare pentru preluarea în administrarea CJ Hunedoara a sectorului de drum vizat. „Mai întâi, Consiliul Local al Municipiului Brad trebuie să adopte o hotărâre prin care să aprobe transferul către noi, ulterior Consiliul Județean va adopta o hotărâre de preluare în administrare. Nu numai drumul în sine prezintă probleme, ci zidurile de sprijin, unele grav afectate”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.

La rîndul său, administratorul public al județului, Costel Avram a declarat că lucrările de reparații la acest drum vor începe după ce toate formalitățile de transfer vor fi îndeplinite. „Sigur că ne dorim să intervenim cât mai repede, pentru că, până la urmă, sanatoriul din Brad se află în subordinea CJ Hunedoara și trebuie să asigurăm un acces cât mai facil pacienților și personalului medical. După ce vom parcurge etapele legale, vom interveni cu plombe, iar unde este cazul cu covor asfaltic”, a declarat Costel Avram.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad este unitate sanitară cu paturi, în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, situată pe dealul Măgura, la o altitudine de 450 metri, într-o zona nepoluată, împădurită, la o distanță de aproximativ 4 km față de municipiul Brad.