Spectacol aniversar la Petrila, în cinstea profesorului Tiberiu Coconeț

Home Cultură Spectacol aniversar la Petrila, în cinstea profesorului Tiberiu Coconeț
Spectacol aniversar la Petrila, în cinstea profesorului Tiberiu Coconeț

Născut într-o zi de 18 aprilie, în anul 1959, profesorul Tiberiu Coconeț s-a remarcat în viața cultural-artistică a Văii Jiului atât ca dascăl, cât mai ales ca un pasionat șlefuitor al tinerelor talente muzicale.

Sub bagheta sa, în cadrul Școlii Populare de Artă de la Petroșani și în cadrul Asociației ”Lirica” pe care acesta o conduce, au trecut zeci de generații de copii plini de har, mulți dintre aceștia regăsindu-se și astăzi pe scenă. Performanțele obținute în mod direct ori prin intermediul elevilor săi i-au adus o cuvenită recunoaștere națională profesorului Tiberiu Coconeț, dar au constituit, în același timp, o imagine frumoasă pentru regiunea Văii Jiului. În același context, anul trecut, municipalitatea din Petroșani i-a conferit profesorului Tiberiu Coconeț titlul de ”Cetățean de onoare al muncipiului”.

Spectacolele, festivalurile și concursurile artistice puse în scenă sub bagheta profesorului Tiberiu Coconeț sunt în prezent momente artistice care marchează scena cultural-artistică a Văii Jiului. Un astfel de moment este și cel care va avea loc astăzi, cu începere de la ora 18,00 la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila. Pe scenă vor urca zeci de copii talentați, care studiază arta muzicală în cadrul Asociației Lirica. În rândul acestora sunt prezenți și tineri artiști care deja nu mai au nevoie de prea multă prezentare:  Iza Bot, Andreea Ititesc, Ramona Prisecaru, Adi Negoi, Monica Țugulea, Mădălina Străuneanu, Ionuț Tiric, Andrei Ititesc, Mădălin Brândău, Anamaria Mojoatcă, Andrei Calotă, Andrei Baran, Mari Poenar, Mitu Helj ș.a. Acestora li se vor alătura, desigur, membrii familiei Coconeț, în frunte cu Tudor Sima (nepotul profesorului Tiberiu Coconeț), o familie întrutotul dedicată activităților de ”belle arte”.

Cu toții urcă astăzi pe scenă, la Petrila, în spectacolul intitulat ”La șaizeci de primăveri”, spectacol-cadou dedicat aniversării celor 60 de ani pe care-i împlinește astăzi profesoul Tiberiu Coconeț. Spectacol la care sunt așteptați, în același timp, toți iubitorii folclorului românesc de cea mai bună calitate, toți prietenii Asociației ”Lirica” și toți cei cei care vor să-i transmită un gând bun la ceas aniversar, maestrului Tiberiu Coconeț.

La mulți ani, domnule profesor Tiberiu Coconeț !