Deva găzduiește în aceste zile Olimpiada Națională de Matematică

Home Educație Deva găzduiește în aceste zile Olimpiada Națională de Matematică
Deva găzduiește în aceste zile Olimpiada Națională de Matematică

Luni, 22 aprilie 2019 a debutat, la Deva, Olimpiada Națională de Matematică! Evenimentul este găzduit de Colegiul Național ”Decebal” din Deva. Deschiderea oficială a celei de a LXX –a Olimpiade Națională de Matematică a avut loc la Sala Sporturilor din Deva, în fața reprezentanților autorităților locale și județene, ai Ministerului Educației Nationale și Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Colegiul Național „Decebalˮ are o îndelungată tradiție în studierea științelor exacte și va asigura condiţiile cele mai bune pentru a-i găzdui pe cei mai buni elevi la matematică din România.

De altfel, este important de precizat că Olimpiada de Matematică deschide seria evenimentelor școlare de acest tip care vor fi găzduite anul acesta în județul nostru. Pentru că județul Hunedoara va găzdui anul acesta nu mai puțin de 4 olimpiade naționale, un concurs național și o olimpiadă internațională.

Județul Hunedoara a fost desemnat în acest an de către Ministerul Educației Naționale pentru organizarea și desfășurarea unor olimpiade și concursuri naționale și regionale după cum urmează:
✔️ Olimpiada Națională de Matematică – clasele V-VI, 22-25 apr 2019;
✔️ Olimpiada Națională de Matematică – clasele VII-XII, 22-26 apr 2019;
✔️ Olimpiada Națională de Limbi Romanice, 22-26 apr 2019;
✔️ Olimpiada Națională de Discipline Economice, 22-26 apr 2019;
✔️ Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor, 16-19 mai 2019;
✔️ Informatică – Olimpiadă Internațională 10 – 17 mai 2019.

Judeţul Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, asigură logistica şi spaţiile de desfăşurare ale acestor olimpiade și concursuri naționale și regionale, precum şi masa şi cazarea elevilor şi a cadrelor didactice participante. Astfel, prin asocierea CJ Hunedoara cu Inspectoratul Școlar Județean, administrația județeană a alocat suma de 100.000 de lei, bani necesari organizării olimpiadelor.

Oficialii CJH consideră că numărul mare de participanți la aceste activități (1.400 de elevi și 600 de cadre didactice), dublat de părinții care își însoțesc copiii la aceste evenimente de mare anvergură, constituie și o bună oportunitate pentru promovarea turistică a județului Hunedoara.