Noi investiții în modernizarea serviciilor de la Spitalul de Urgență din Petroșani

Home Administrație Noi investiții în modernizarea serviciilor de la Spitalul de Urgență din Petroșani
Noi investiții în modernizarea serviciilor de la Spitalul de Urgență din Petroșani

După finalizarea investițiilor necesare pentru punerea în folosință a noii bucătării, Spitalul de Urgență din Petroșani se pregătește să dea în folosință și secția proprie de spălătorie. Aceasta a fost modernizată și dotată corespunzător, cu echipamente specifice de ultimă generație, în urma unei investiții proprii de peste 2 milioane de lei a unității medicale de la Petroșani.

Cu acești bani au fost achiziționate mașini de spălat și uscătoare de haine performante, a fost reabilitată clădirea și s-au achiziționat lenjerii noi pentru toate paturile existente în spital. Secția de spălătorie a fost astăzi și obiectiv al unei vizite efectuate aici de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a dorit să vadă la fața locului cum decurg investițiile în modernizarea celui mai important spital din zona de sud a județului Hunedoara.

”Lucrările de investiții la spălătoria Spitalului de Urgență din Petroșani sunt finalizate în proporție de 90% și au constat în modernizarea și echiparea cu mașini de spălat și alte echipamente, noi și eficiente. De asemenea au fost cumpărate lenjerii și saltele noi pentru toate paturile din spital. Aceasta este o doua investiție în modernizarea activităților de gospodărie care deservesc spitalul, după cele privind modernizarea bucătăriei”, a informat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 


Directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, dr. Alin Vasilescu, apreciază că investițiile de la spălătorie erau absolut necesare, fie și având în vedere faptul că pentru acest serviciu costurile depășesc, în prezent, 50.000 de lei. ”Cel mai important este că mașinile sunt noi, nu mai sunt de genul celor care să agațe și să rupă lenjeria și efectele pacienților. Automat, nu mai sunt nici pierderile generate de problema respectivă. De aceea s-a putut achiziționa acum și lenjeria nouă, pentru că nu o mai distrugem în spălătoria proprie, așa cum se întâmpla până acum”, a declarat dr. Alin Vasilescu. 

Investițiile privind modernizarea Spitalului de Urgență din Petroșani vor continua și în acest an. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că deja au fost alocați de la Ministerul Sănătății 14,5 milioane de lei bani necesari pentru continuarea investițiilor de la spital și în acest an, astfel încât lucrările de construcție de la corpul nou să avanseze. ”După cum se știe, pentru că alocările de la Minister au fost deficitare, lucrarea este în prezent întârziată cu cica doi ani. Sperăm că lucrurile vor merge ceva mai bine de acum înainte. Din fondurile primite în aceste zile, vor fi executate noi lucrări privind amenajarea noii clădiri a Spitalului, dar vor fi alocați bani și pentru dotări și echipamente necesare pentru derularea actului medical de calitate în cadrul Spitalului de Urgență”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.