De Ziua Muncii, PSD își reafirmă convingerea că românii merită mai mult !

Home Politică De Ziua Muncii, PSD își reafirmă convingerea că românii merită mai mult !
De Ziua Muncii, PSD își reafirmă convingerea că românii merită mai mult !

Având ca reper faptul că, din punct de vedere al doctrinei sale politice, Partidul Social Democrat este esență un partid a cărui menire este aceea de a-i încuraja și susține pe oamenii care prețuiesc munca, de a lua măsuri pentru ca etapele de dezvoltare a României să-și găsească corespondentul firesc în nivelul de trai al oamenilor, al celor activi astăzi pe piața muncii, dar și al pensionarilor care și-au făcut datoria în câmpul muncii.

De 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, liderii Organizației PSD Hunedoara spun că acest partid este pregătit să întâmpine această sărbătoare a muncii cu satisfacția de a fi reușit, în ultimii ani, să le facă dreptate muncitorilor și pensionarilor români, a căror activitate a fost, este și rămâne una esențială în dezvoltarea României. Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, arată că s-au mărit salarii (în toate domeniile de activitate) și pensii, s-au creat locuri de muncă și a scăzut rata șomajului, a crescut nivelul de trai al oamenilor și au fost luate măsuri care să asigure o continuă dezvoltare a pieței muncii, concomitent cu dezvoltarea comunităților locale. Iar toate acestea sunt confirmate de cifrele statistice, confirmate de INS și EUROSTAT. ”PSD a luat măsuri pentru consolidarea economiei naționale și pentru asigurarea unei vieți cât mai bune cetățenilor români. Am făcut ceea ce trebuie și ceea ce, românii, meritau: respectul pentru munca lor!”, spune deputatul Laurențiu Nistor.

Liderul PSD Hunedoara arartă că, potrivit ultimelor statistic comunicate de INS, nivelul salariului mediu brut din Români a crescut cu 36% față de anul 2016, anul în care PSD a preluat guvernarea țării. ”Dacă scădem efectele negative ale inflației, salariul real mediu net, adică acel indicator care reflectă puterea de cumpărarea a românilor, este mai mare cu 26% față de momentul venirii PSD la guvernare. Asta înseamnă creștere economică reală, transferată în buzunarele oamenilor. Acum cetățenii dispun de mai multe resurse, familiile din România au o situație mai bună, iar viitorul copiilor noștri arată mai promițător decât în 2016”, spune Laurențiu Nistor.

Liderii social-democrați din județul Hunedoara arată că, în mod similar, în ultimii ani au crescut în mod constant și veniturile pensionarilor români. Cifrele statistice arată că pensia medie netă a crescut de la 920 de lei (cât era în noiembrie 2016) la 1181 lei (în februarie 2019). Pentru pensionarii din sectorul minier și energetic, care au o pondere foarte mare în județul Hunedoara, creșterile de pensii au fost și mai mari, în unele cazuri ajungându-se și la dublarea acestora. ”Am promis că le vom face dreptate pensionarilor din minerit, din siderurgie și alte activități din grupele speciale de muncă și am făcut acest lucru. În prezent, pentru alte câteva zeci de mii de pensionari din grupele I și II de muncă, ieșiți la pensie înainte de 1 ianuarie 2011, se fac recalculări ale pensiilor care le aduc și acestora o creștere semnificativă a drepturilor de pensie. Pentru că ne-am propus să facem dreptate până la capăt pentru pensionarii noștri, și o vom face !”, spune senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al PSD Hunedoara.

Fost membru în Guvernul României, deputatul hunedorean Natalia Intotero (vicepreședinte al Organizației județene a PSD Hunedoara) apreciază, la rândul său, că sloganul cu care PSD a câștigat alegerile din 2016: ”Mai mulți români în clasa de mijloc !” a devenit și el realitate, în urma măsurilor economice și fiscale adoptate de Guvernul social-democrat. ”Au fost scăzute taxe și impozite, unele au fost chiar eliminate, iar Guvernul a acordat facilități pentru mediul de afaceri plecând de la reducerea cotei de impozitare pentru micii întreprinzători, cu cifra de afaceri mai mică de 1 milion de euro, pentru care impozitul pe venit a scăzut la doar 1%. A fost încurajată crearea de locuri de muncă, prin măsuri atât pentru susținerea mediului de afaceri, cât și a celor care-și găsesc un loc de muncă, iar aceste măsuri se reflectă în performanța ca, astăzi, România să aibă cel mai mic indice de șomaj din ultimii 30 de ani, cuantificat la 3,2%, mai mic decât cel din SUA (4%) sau Marea Britanie (4%). Astăzi, în România, doar cine nu vrea, nu muncește !”, spune deputatul Natalia Intotero.

În opinia liderilor PSD Hunedoara, lista faptelor concrete cu care acest partid întâmpină anul acesta Ziua Internațională a Muncii poate continua cu multe alte exemple. Chiar și așa, pentru social-democrații hunedoreni, este încă loc și de mai bine. Pentru că, așa cum afirmă aceștia într-un singur glas: ”Românii merită mai mult !” Iar politicienii, în mod special cei social-democrați, sunt datori să acționeze în această direcție, mai ales că se bucură încă din plin de statutul de a fi cel mai mare partid politic din România.