Exclusiv împarte în 2019 titlul ”Omul anului în Valea Jiului” între sportivul Avram Iancu și rectorul Radu Sorin

Home Stiri la zi Exclusiv împarte în 2019 titlul ”Omul anului în Valea Jiului” între sportivul Avram Iancu și rectorul Radu Sorin
Exclusiv împarte în 2019 titlul ”Omul anului în Valea Jiului” între sportivul Avram Iancu și rectorul Radu Sorin

Din dorința de a marca, de Ziua Presei, rolul mass-media în viața comunității locale, de 20 de ani încoace, grupul de presă Exclusiv Media și-a asumat misiunea de nominaliza și premia, printr-un gest simbolic, activitatea unor personalități publice locale din regiunea Văii Jiului pentru activitatea lor din anul precedent și, mai ales, pentru modul în care performanțele activității derulate de acestea au trecut cu succes testul promovării în mass-media.

”Premiile Exclusiv” ai devenit, în tot acest timp, un simbol al faptelor bune răsplătite printr-un plus de imagine acordat laureaților. Din păcate, în ultimii doi ani, din rațiuni administrative, nu am mai reușit organizarea unui eveniment public pentru acordarea acestor premii. Iar în anul 2018, pe considerentul că acesta aparține exclusiv Centenarului României Mari, nu am făcut nici un fel de nominalizări pentru ”Premiile Exclusiv”.

Marcăm însă, anul acesta, tot cu prilejul Zilei Presei Libere, startul unui nou proiect al grupului de presă Exclusiv, în ceea ce privește evaluarea prezenței în spațiul public a liderilor și elitrelor din comunitatea locală a Văii Jiului. Un proiect care-și propune să desemneze, în fiecare lună, o personalitatea demnă de calificativul ”Cel mai bun !” Vom face acest lucru analizând activitatea personalităților publice locale din diverse domenii de activitate și, mai ales, reflectarea pozitivă a activității acestora în mass-media de calitate din regiune și din țară. Astfel, la începutul lunii iunie 2019 vom cunoaște laureatului primului ”Premiu Exclusiv” pentru ”Cea mai bună imagine din luna mai”.

Până atunci, Grupul de presă Exclusiv face publice astăzi, tot de Ziua Presei Libere, numele personalităților cărora, în opinia noastră, li se cuvine, pentru activitatea lor din anul 2018 și din primul trimestru al anului 2019, analizate de echipa noastră, titlul de ”Omul Anului 2018” Anul acesta, în mod excepțional (având în vedere faptul că nu l-am acordat nici în anul 2018), premiul merge către două personalități ale scenei publice locale. Este vorba despre temerarul polisportiv AVRAM IANCU și despre rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. RADU SORIN.

Nu încape nici un fel de îndoială asupra faptului că performanțele înregistrate de bibliotecarul petroșenean Avram Iancu în materie de sport extrem, în ultimii ani, dar mai cu seamă în 2018 și 2019, i-au adus acestuia nu doar realizări demne de Cartea Recordurilor, dar și o imagine publică prețioasă și generoase dar, în același timp, cuvenite aprecieri, din partea opiniei publice și a mass-media din țară și chiar de peste hotare. Cu modestia tipică marilor campioni, Avram Iancu a împărțit de fiecare dată acest capitalo de imagine cu comunitatea din Valea Jiului, din rândul căreia face parte și pe care o reprezintă cu cinste. Reluând pe scurt, performanțele în sport ale lui Avram Iancu, presa consemnează în dreptul numelui său, succesul traversării înot a fluviului Dunărea, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră. Performanța vine după ce, cu un an înainte, Avram Iancu a reușit să devină primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren și este urmată de o altă performanță remarcabilă, parcurgerea înot pe Marea Neagră a distanței de peste 600 de km de la Sulina la Istanbul, adică de la gura de vărsare a Dunării în Marea neagră și pănă la porțile Bosforului. Anul 2019 a început pentru Avram Iancu cu o nouă performanță de excepție, înregistrată în Canada, la Cercul Polar, în cadrul celui mai dur concurs de anduranță din lume, Ultramaratonul Arctic 6633 pe care temerarul sportiv din Valea Jiului l-a încheiat cu un binemeritat loc pe podium. Cu toate aceste ”recomandări”, Avram Iancu a devenit un erou al tuturor românilor, numele său fiind consemnat la loc de cinste, în galeria cetățenilor de onoare ai Petroșaniului și ai Văii Jiului, iar de pe acum, și în galeria laureaților Marelui Premiu oferit de Exclusiv Media Group, ca ”Omul anului 2019”.

Activitatea profesională, academică și socială a profesorului universitar dr.ing. Radu Sorin, reflectată constant în presă, ar necesita pagini întregi fie și numai pentru a fi enumerată. De numele rectorului Universității din Petroșani se leagă, în anul 70 al existenței apreciatei instituții academice din Valea Jiului, nu doar marcarea printr-o serie de evenimente publice de mare amploare a acestei aniversări, ci și repunerea în valoare a imaginii și a rolului Universității din Petroșani, atât în domeniul educației și cercetării, cât și în viața întregii comunități locale din Valea Jiului. Grație efortului organizatoric depus de rectorul Radu Sorin, în anul 2018 la Universitatea din Petroșani au fost prezente zeci de personalități de prim rang de la nivel administrativ, economic, social, educațional sau politic din România și din Uniunea Europeană. Tot în anul 2018, sub conducerea rectorului Radu Sorin, Universitatea din Petroșani consemnează o relansare a activităților sale academice, confirmată prin creșterea numărului de studenți și de deschiderea unor extensii ale Universității din Petroșani la Deva, Horezu și la Viena. Tot grație rolului asumat de rectorul Radu Sorin, Universitatea din Petroșani a devenit astăzi un liant al factorilor de decizie la nivelul administrației locale din Valea Jiului și un pol de interes în jurul căruia se construiește o nouă identitate a acestei regiuni. Că nu doar noi am fost cei care am observat toate aceste performanțe care-l au în centru pe rectorul Universității din Petroșani, o dovedește faptul că, în 2018, instituția de învățământ superior de la Petroșani a fost decorată de Președintele României cu medalia ”Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, iar în acest an, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin a fost distins cu titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”. Suntem desigur onorați să adăugăm acestor titluri meritorii, modestul nostru ”Premiu Exclusiv” care răsplătește activitatea ultimilor ani a unui om demn de tot respectul comunității căreia îi aparține: prof.univ.dr.ing. Radu Sorin , ”Omul Anului 2019” în Valea Jiului.

Premiile conferite celor două personalități publice locale de către Grupul nostru de presă vor oferite într-un cadru festiv.