Universitatea din Petroșani, gazda unui forum de afaceri româno-german

Home Economie Universitatea din Petroșani, gazda unui forum de afaceri româno-german
Universitatea din Petroșani, gazda unui forum de afaceri româno-german

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în data de 23 mai 2019 o întâlnire a reprezentanților mediului de afaceri din Germania cu posibili parteneri din regiunea Văii Jiului.

Din delegație vor face parte Consulul Germaniei la Sibiu – Excelența Sa Hans Erich Tischler, directorul general al AHK România – Sebastian Metz, directorul Departamentului Consiliere Piață al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane – Ruxandra Dumitrescu și Directorul Departamentului Membri și Formare profesională al AHK România – Anca Hociotă.

Cu acest prilej, delegația de afaceri din Germania va participa la o întâlnire cu mediul de afaceri din Valea Jiului și cu reprezentanți ai administrațiilor locale locale și regionale, în cadrul unei mese rotunde care va avea loc la Universitatea din Petroșani, în scopul identificării unor potențiale relații de parteneriat economic și promovarea Văii Jiului ca locație investițională pentru investitorii germani.

Potrivit organizatorilor evenimentul își propune de asemenea abordarea temei dezvoltării învățământului dual, ca soluție la criza forței de muncă existentă în prezent la nivelul întregii Europe. În acest context, în programul delegației germane este programată și o vizită la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din orașul Petrila.