Se caută soluții pentru intersecțiile DJ 709F cu pârtiile de schi din Parâng

Home Administrație Se caută soluții pentru intersecțiile DJ 709F cu pârtiile de schi din Parâng
Se caută soluții pentru intersecțiile DJ 709F cu pârtiile de schi din Parâng

În ciuda vremii nefavorabile din zona montană, în Parâng continuă în ritm susținut activitatea de pe șantierul deschis pe drumul județean DJ 709F Cabana Rusu – Parâng. Informația vine din partea administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, cel care urmărește îndeaproape modul în care se derulează această importantă investiție pentru zona turistică din sudul județului.

Avram spune că lucrările din Parâng avansează ce-i drept, acum într-un ritm ceva mai greu, însă cei de la firma care se ocupă de execuția acestora (Strabag) dau asigurări din nou că vor finaliza acest proiect înainte de termenul stabilit în contract.

Modernizarea DJ 706F din Masivul Parâng, a fost subiect de dezbatere și astăzi la sediul din Petroșani al CJH, unde a avut loc o nouă întâlnire comună la care au participat reprezentanți ai Direcției Tehnice și Serviciului Investiții al CJH, proiectantul și cei de la firma Strabag – executantul lucrării, precum și primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi și administratorul public al județului – Costel Avram. ”Împreună cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi am discutat astăzi și despre modul în care trebuie găsite soluțiile de proiectare a zonelor în care DJ 709F se intersectează cu pârtiile de schi din Domeniul Schiabil, astfel încât să putem adopta cele mai bune soluții din punct de vedere tehnic. Discuțiile de astăzi mi-au reconfirmat încrederea că vom reuși să avansăm cu această importantă investiție pentru Parâng și pentru Valea Jiului, astfel încât până la sfârșitul anului să ne apropiem de finalizare și să le putem da oamenilor vestea bună că în Parâng se va putea ajunge lejer și cu mașina”, a declarat Costel Avram.

Potrivit contractului încheiat de Consiliul județean Hunedoara și Strabag, pentru execuția acestei investiții, lucrările la drumul din Parâng trebuiesc finalizate anul viitor, însă reprezentanții antreprenorului și-au asumat un termen de finalizare devansat cu câteva luni, astfel încât drumul să poată fi pus la dispoziția turiștilor care vor să urce în Masivul Parâng cel târziu la finalul acestui an.