”Harap Alb”, celebrul basm al lui Ion Creangă, în premieră la Teatrul ”Ion D. Sârbu” din Petroșani

Home Cultură ”Harap Alb”, celebrul basm al lui Ion Creangă, în premieră la Teatrul ”Ion D. Sârbu” din Petroșani
”Harap Alb”, celebrul basm al lui Ion Creangă, în premieră la Teatrul ”Ion D. Sârbu” din Petroșani

Actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani se pregătesc pentru o nouă premieră, programată pentru duminică, 19 mai 2019 de la ora 12,00. De această dată, premiera îi vizează pe cei mici, care vor avea ocazia să pătrundă în lumea personajelor unuia dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei: ”Harap Alb”.

De această dată, povestea lui Ion Creangă este prezentată în viziunea regizorului Ciprian Huțanu și a scenografului Gavril Siliteanu.

Nerespectând sfatul tatălui, Harap Alb devine, cu jurământ de supunere, sluga Spânului, personaj care întruchipează ticăloşia şi impostura. Supus mai multor încercări, în care e gata să-şi piardă capul, reuşeşte, în cele din urmă, graţie curajului, isteţimii şi bunătăţii sale, să-l înfrângă pe Spân şi să-şi recapete identitatea de prinţ. Cam asta este, pe scurt, povestea căreia îi vor da viață, la Petroșani, actorii: Alexandru Cazan, Daniel Cergă, Mihai Alexandru, Laurențiu Vlad, Sergiu Fîrte, Mihai Sima, Izabela Badovics, Dorin Ceagoreanu, Oana Ligiu-Gogu, Amelia Toaxen, Oana Crișan, Corina Vișinescu, Nicoleta Niculescu și Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 8 lei, iar adulții însoțitori plătesc 10 lei pentru un bilet. Pentru rezervări și bilete sunteți așteptați la Agenția Teatrului, dar rezervările pot fi făcute și pe pagina de facebook a Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.