Tinerii Petroșaniului, laureați ai Festivalului național de scurtmetraje ”Filmmic” și în 2019

Home Educație Tinerii Petroșaniului, laureați ai Festivalului național de scurtmetraje ”Filmmic” și în 2019
Tinerii Petroșaniului, laureați ai Festivalului național de scurtmetraje ”Filmmic” și în 2019

Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, care s-au înscris și în acest an în programul festivalului-concurs de scurtmetraje pentru liceeni ”FILMMIC”, aflat la ediţia a XII-a, au revenit la Petroșani cu statutul de laureați.

Astfel, deși este cunoscut în general pentru talentul său muzical, tânărul petroșenean Andrei Popa, de data aceasta în calitate de regizor al scurtmetrajului intitulat ”Drumul către apus”, a câștigat secțiunea de film de scurtmetraj. Mai mult, una dintre ”actrițele” peliculei realizate de această echipă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Bianca Bîrlida a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță. Din distribuția filmului laureat realizat de Andre Popa au mai făcut parte Vlad Muntean, Fouady Al Hamesh, Marian Gurlup, Andreea Pintilie și Octavian Bogeanu.

În finala Festivalului național de scurtmetraj pentru liceeni de la Constanța a mai fost prezentat și un alt film realizat de elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani sub coordonarea prof. Dorin Răduți, intitulat ”Două cafele, vă rog !” Această peliculă a câștigat, de altfel, premiul pentru cel mai bun scenariu, care i-a revenit elevei Ioana Terteci Popescu.

De asemenea, secțiunea de fotografie a acestui festival i-a adus Ioanei Terteci-Popescu și o mențiune pentru fotografia ”Fior”.

FILMMIC, Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru liceeni, este un proiect cultural-artistic iniţiat şi organizat de Liceul Teoretic „Traian” Constanţa. Acest proiect promovează conceptul de „educaţie prin film”, invitând adolescenţii să realizeze scurtmetraje prin care să îşi expună propria perspectivă asupra vieţii, ilustrând în acelaşi timp şi partea sensibilă a acestora. Tema din acest an al festivalului a fost „Inocenţa”.