Peste 20.000 de vizitatori în ”Noaptea muzeelor” la Castelul Corvinilor de la Hunedoara

Home Reportaj Peste 20.000 de vizitatori în ”Noaptea muzeelor” la Castelul Corvinilor de la Hunedoara
Peste 20.000 de vizitatori în ”Noaptea muzeelor” la Castelul Corvinilor de la Hunedoara

Peste 20.000 de vizitatori au ales să fie prezenți sâmbătă, 18 mai 2019 la Castelul Corvinilor, pentru Festivalul Luminii și Noaptea Muzeelor, ceea ce constituie un record fără precedent pentru edificiul medieval din Hunedoara.

Festivalul Luminii, eveniment organizat, ca în fiecare an, de Centrul local Hunedoara al ”Cercetașilor României” a adus pentru tinerii prezenți în Curtea Husarilor (curtea exterioară a Castelului Corvinilor) oportuniatatea de a avea parte de o zi magică, plină de activități precum: face painting, ateliere și diverse momente artistice. Odată cu lăsarea serii, cercetașii au aprins gulguțele, acele lumini despre care se poate spune că sunt specifice lor și evenimentului pe care îl organizează an de an.

De la ora 20, cei prezenți au putut participa aici la evenimentul național ”Noaptea Muzeelor”, accesul la acest eveniment fiind gratuit în Castelul Corvinilor. Mii de hunedoreni și turiști veniți din toată țara (și din străinătate) au profitat de ocazie și au vizitat cel mai important monument de arhitectură gotică din România.

Pentru localnicii și turiștii care au venit sâmbătă seara la Castel, organizatorii au oferit și un concert memorabil. Mai întâi pe scenă a urcat trupa Quas, iar mai apoi Paula Seling a încălzit atmosfera cu vocea sa, timp de o oră. Din fericire, vremea a fost prietenoasă și de data aceasta nu a… plouat infernal!

Spectacolul a continuat de la ora 22, cu o impresionantă proiecție (video-mapping) care a spus, în imagini spectaculoase, povestea Castelului Corvinilor. într-o inedită și foarte sugestivă lecție de istorie proiectată pe cea mai valoroasă „pânză”, în care s-au transformat  zidurile Castelului Corvinilor.

Foto: Facebook/Primăria Hunedoara