La Hunedoara se redeschide Târgul European al Castelelor

Home Cultură La Hunedoara se redeschide Târgul European al Castelelor
La Hunedoara se redeschide Târgul European al Castelelor

Cea de-a cincea ediție a Târgului European al Castelelor își va deschide porțile la finalul acestei săptămâni la Hunedoara. Evenimentul este organizat de Muzeul Castelul Corvinilor și Primăria Hunedoara în perioada 24 – 25 mai 2019.

Târgul European al Castelelor este un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa. Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Anul Târgul European al Castelelor se bucură în acets an de prezenţa unui număr de 25 de obiective istorice de acest fel din țară și din străinătate, după cum urmează: Castelul Corvinilor (România), Castelul Bran (România), Castelul Karoly (România), Castelul Mimi (Republica Moldova), Castelul Mir (Belarus), Cetatea Făgăraș (România), Cetatea Feldioara (România), Cetatea medievală de la Mălăiești (România), Cetatea Râșnov (România), Cetatea Rupea (România), Cetatea Sarmizegetusa Regia (România), Cetatea de Scaun a Sucevei (România), Cetatea Severinului (România), Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște (România), Cetatea Neamț (România), Cetatea Poienari (România), Castelul Balchik (Bulgaria), Castelul Peleș și Castelul Pelișor (România). De asemenea, printre expozanți se vor număra și ADEH Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Ministerul Culturii, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Memorial ”Octavian Goga”, Muzeul Orașului Oradea.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale evenimentului, la Hunedoara se vor organiza: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă. Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susținut de formația COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.


Programul complet al evenimentului este următorul:

Vineri, 24 mai 2019:
* 09:30 – Deschiderea oficială – curtea exterioară a Castelului Corvinilor
* 09:00 – 17:00 Prezența expozanților la standuri – Sala Dietei și Palatul Bethlen
* 10:00 – 16:00 – Program interactiv cu publicul: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă – reprezentații ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara

Sâmbătă, 25 mai 2019:
* 09:00 – 17:00 Prezența expozanților la standuri – Sala Dietei și Palatul Bethlen
* 10:00 – 16:00 – Program interactiv cu publicul: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă – reprezentații susținute de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociația Paladinii de Terra Medies
* 19.00 – 20.00 – Concert de muzică live susținut de formația Compact – curtea exterioară a Castelului Corvinilor