Primarul Vasile Jurca a semnat două noi proiecte europene pentru orașul Petrila

Home Administrație Primarul Vasile Jurca a semnat două noi proiecte europene pentru orașul Petrila
Primarul Vasile Jurca a semnat două noi proiecte europene pentru orașul Petrila

Orașul Petrila va beneficia de noi fonduri europene, în valoare totală de aproape 6,5 miulioane de lei. În acest sens, luni 20 mai 2019, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a semnat contractele de finanțare privind etapa a II-a și a IV-a a proiectului de eficientizare termică a unor clădiri rezidențiale. Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului județean Hunedoara, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Locale, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

”Am revenit de la acest eveniment cu o nouă veste bună pentru petrilenii care locuiesc în blocurile 22A, 28 și 30 din strada Minei, și pentru cei care locuiesc în blocurile 28 și 37 din strada 8 Martie și blocul 61 din strada Republicii. Aceștia vor beneficia de fonduri europene pentru modernizarea și eficientizarea termică a blocurilor, imediat ce și procedurile de licitație a lucrărilor vor fi încheiate. Pentru aceste proiecte, am semnat cu domnul vicepremier Daniel Suciu două contracte de finanțare, unul având valoarea de 2.626.945 lei și celălalt o valoare de 3.852.310 lei. Mulțumesc locatarilor blocurilor pentru că au avut încredere în mine și au înțeles că doar împreună putem face ceva care să ducă în final la confortul dumnealor, precum și la economii însemnate de energie”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. 

Alături de acesta au mai semnat contracte de finanțare pentru comunitățile lor primarii municipiilor Hunedoara, Lupeni, Orăștie, viceprimarul municipiului Petroșani și primarul orașului Hațeg, iar pentru proiectele depuse de Consiliului Județean Hunedoara, președintele acestuia -Mircea Flavius Bobora.

La semnarea oficială a acestor noi programe de finanțare din bani europeni pentru proiecte publice au participat, de asemenea, deputații Laurențiu Nistor,Elena Natalia Intotero, Ilie Toma și prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely.