Baltă pentru pescuitul sportiv, la Petrila

Home Administrație Baltă pentru pescuitul sportiv, la Petrila
Baltă pentru pescuitul sportiv, la Petrila

Revenit după câțiva ani de muncă în străinătate, acasă, la Petrila, tânărul Sebastian Șerban a decis să-și investească economiile pe care a reușit să le adune în propria lui afacere. Pentru că este pasionat de pescuit, petrileanul și-a dorit să amenajeze o baltă pentru pescuitul sportiv de care să se bucure toți cei care au aceeași pasiune. Așa a apărut pe raza orașului Petrila, într-o frumoasă zonă cu potențial de dezvoltare turistic, Balta Șerbănești.

De la ideea acestei afaceri și până la deschiderea completului destinat pescuitului sportiv la Petrila a trecut un an și jumătate. Perioadă în care au fost făcute toate demersurile și toate investițiile necesare. Pentru că nu le știa nici el pe toate, tânărul antreprenor a cerut sprijin din partea administrației locale de la Petrila. Iar primarul Vasile Jurca își aduce aminte și acum cu plăcere de acele momente: ”Acum aproximativ un an și jumătate a venit la mine un tânăr care m-a impresionat cu povestea lui. Mi-a spus că a lucrat în străinătate și a adunat fiecare bănuț câștigat, iar acum dorește ca acei bani să îi investească într-o afacere care să aibă la bază pescuitul sportiv. Avea toate ideile pentru a demara afacerea. După ce l-am ascultat, prin felul cum mi-a prezentat fiecare detaliu despre afacerea lui, din dorința, elanul și hotărârea cu care îmi prezenta intenția lui de afacere, am știut că va reuși să facă ceva la el acasă, în Petrila. Nu am stat pe gânduri și i-am acordat tot sprijinul, pentru că îl merită și îmi doresc ca această poveste să o audă toți cei care sunt plecați pe meleaguri străine și doresc să se întoarcă acasă să își dezvolte afaceri, punând suflet cu siguranță vor avea succes. Vreau să îl felicit pe Sebastian Șerban și îi doresc mult succes, pentru că îl merită cu prisosință”, a spus primarul Vasile Jurca. 

În opinia primarului orașului Petrila, tânărul Șerban Sebastian din Petrila este un exemplu de urmat pentru comunitate, dar mai cu seamă pentru cei care lucrează în străinătate și vor să se întoarcă acasă și să dezvolte o afacere. Vasile Jurca dă asigurări că toți cei care au astfel de gânduri și inițiative, vor găsi întotdeauna un aliat de nădejde în administrația publică locală a orașului Petrila.

Acum Balta Șerbănești de la Petrila a fost amenajată corespunzător pentru activitățile de pescuit sportiv. Are pontoane amenajate pe malul lacului, are parcare proprie și, ceea ce e poate cel mai important, are din belșug… pește.

Balta Șerbănești din Petrila, situată într-o zonă mirifică pe Dealul Maleii, își va deschide porțile pentru pescari începând cu data de 26 mai 2019.