PSD Lupeni încheie în forță campania electorală pentru alegerile europarlamentare

Home Politică PSD Lupeni încheie în forță campania electorală pentru alegerile europarlamentare
PSD Lupeni încheie în forță campania electorală pentru alegerile europarlamentare

Timp de aproape o lună, membri celei mai puternice organizații politice din Valea Jiului – PSD Lupeni – s-au întâlnit cu cetățenii acestei localități într-o nouă campanie electorală care vizează, de data aceasta, alegerea viitorilor eurodeputați. Liderii PSD Lupeni, în frunte cu președintele acestei organizații politice, senatorul Cristian Resmeriță, dar și cu primarul municipiului Lupeni – Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș, consilierii locali și județeni și alte sute de membri activi ai familiei social-democrate le-au prezentat cetățenilor rezultatele de până acum ale guvernării social-democrate (despre care cred că este cea mai competentă din ultimii 30 de ani) și le-au vorbit despre oamenii pe care PSD dorește să-i trimită în Parlamentul European pentru a reprezenta cu cinste România și pe toți românii.

”Alegerile europarlamentare sunt importante pentru România, deoarece românii doresc să facă parte din marea familie europeană, așa cum de altfel, merită din plin. În același timp, noi, social-democrații, credem că merităm mai mult respect în Europa, credem că țara noastră trebuie să fie nu doar acceptată în acest club select al Europei care este UE, ci trebuie să aibă același cuvânt ca toate celelalte state, așa cum este prevăzut în statutul acestei construcții politice, economice și sociale care este Uniunea Europeană. De aceea, PSD va trimite la Bruxelles și Strasbourg (cele două reședințe ale Parlamentului European, oameni care au curajul și competența de a apăra aceste drepturi ale românilor în Uniunea Europeană. Aici, acasă, în România, PSD a demonstrat că este un partid capabil să le ofere românilor o viață decentă. De aceea, prin vocea viitorilor noștri eurodeputați, vom ști să luptăm pentru a le oferi românilor și demnitatea și respectul pe care-l merită în fața Europei. Și vom lupta pentru a aduce cât mai mulți bani europeni în România, pentru dezvoltarea comunităților noastre”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

În opinia primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, apartenența țării noastre la Uniunea Europeană este cea care crează posibilitatea dezvoltării rapide a comunităților locale, inclusiv a comunității din Lupeni și din toată Valea Jiului, prin atragerea banilor europeni pentru investiții, atât în sectorul public, cât și în cel privat. ”Avem nevoie de bani europeni pentru dezvoltare și pentru a aduce cât mai mulți bani europeni la Lupeni, avem nevoie de oameni la Bruxelles care să ne ofere informații la prima mână despre programele europene disponibile cărora putem să le aplicăm și noi. Iar asta cu atât mai mult cu cât viitorul Parlament European va gestiona și Platforma dedicată regiunilor miniere, de unde sperăm că și Valea Jiului va putea atrage resurse importante pentru dezvoltare în următorii ani. Deja, noi avem în diverse stadii de evaluare proiecte europene de peste 1000 de miliarde de lei pentru Lupeni și suntem pregătiți să aplicăm și pentru altele. De aceea, votul pentru europarlamentarii propuși de PSD este unul important nu doar pentru noi, cei din POD, ci pentru întreaga comunitate și întreaga țară. Pentru că PSD va trimite în Europa să reprezinte România, patrioți, nu carieriști care votează împotriva țării lor”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Despre toate aceste lucruri, dar și despre alte subiecte care țin de informarea corectă a cetățenilor referitor la alegerile de duminică, 26 mai 2019 le-au vorbit lupenenilor sutele de activiști ai echipei social-democrate. Aceștia sunt convinși că PSD va avea duminică, din nou, un scor mare în favoarea propunerilor de pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare.

În același timp, social-democrații din Lupeni au decis să nu participe și la referendumul convocat de președintele României. ”PSD Lupeni a decis să nu intre în jocul electoral al preșțedintelui Klaus Iohannis și să nu participe la referendumul convocat de acesta. De aceea, le-am recomandat cetățenilor din Lupeni și, desigur, în primul rând membrilor și simpatizanților noștri, să uzeze de dreptul pe care-l au și să nu ridice buletinele de vot pentru referendum la scrutinul din 26 de mai”, a mai spus președintele PSD Lupeni, Cristian Resmeriță.

Acțiunile electorale ale acestei organizații politice vor continua în forță în aceste ultimele două zile de campanie electorală, pentru ca înainte de a vota, cât mai mulți locuitori ai Lupeniului să fie corect și bine informați despre oferta politică pentru țară și pentru Europa pe care o propune Partidul Social Democrat și să voteze în deplină cunoștință de cauză.