Au început lucrările la reabilitarea blocurilor din Uricani, din fonduri europene

Home Administrație Au început lucrările la reabilitarea blocurilor din Uricani, din fonduri europene
Au început lucrările la reabilitarea blocurilor din Uricani, din fonduri europene

Administrația locală de la Uricani a reușit să acceseze fonduri semnificative pentru reabilitarea mai multor blocuri de locuințe din această localitate. Investițiile de acest fel sunt absolut necesare, este de părere primarul Dănuț Buhăescu, având în vedere vechimea acestor spații locative și degradarea lor, care crează un disconfort pentru locatari, dar și un evident disconfort estetic pentru imaginea în ansamblu a acestei localități.

”Noi am fost foarte bucuroși atunci când a apărut această axă a programului european care permite accesarea de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea blocurilor. Chiar dacă a fost destul de greu să-i convingem pe cetățeni că trebuie să se constituie în asociații de proprietari și că trebuie să contribuie și ei la finanțarea acestui tip de investiții pentru a putea atrage bani europeni fără de care ar fi fost imposibil să angajăm lucrări de asemenea amploare, dar într-un final am reușit”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta arată, în același timp, că municipalitatea a trecut prin emoții și după aprobarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea blocurilor de locuințe din orașul Uricani, având în vedere lipsa de interes a agenților economici din domeniul construcțiilor civile față de procedurile de licitație a acestor investiții, lansate de Primăria orașului Uricani. ”Firmele de construcții găsesc din ce în ce mai greu forță de muncă, iar datorită faptului că în țară există resurse și au fost angajate foarte multe lucrări de investiții, e tot mai dificil pentru acestea să facă față volumului mare de lucrări pe care le pot angaja și atunci, evident, optează pentru contractele mai ușoare sau pentru cele mai bine plătite. La Uricani, aproape că am fost nevoiți să ne rugăm noi de cei care execută lucrări de construcții civile să se înscrie la licitațiile pe care le-am demarat pentru reabilitarea blocurilor”, explică primarul Buhăescu.

Spre exemplu, a fost nevoie ca licitația pentru execuția primului lot din investițiile prevăzute în programul de reabilitare a blocurilor din orașul Uricani să fie reluată de mai multe ori, pentru că la primele două proceduri nu s-a prezentat nici o firmă. Abia acum, după a treia procedură organizată de Primăria Uricani în SEAP, a apărut și un ofertant care a angajat lucrările. Primarul orașului Uricani este însă mulțumit că, deși a durat mult, acum în sfârșit, au început, lucrările la lotul 1, de blocuri, respectiv la blocurile de pe strada 1 Decembrie și strada Aleea Trandafirilor. ”După a treia licitație să prezentat o firmă de construcție, a adjudecat contractul și astfel s-a putut da ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și eficiență energetică la aceste blocuri. Acum, împreună cu asociațiile de proprietari direct beneficiare, sperăm să reușim implementarea în condiții bune și cât mai repede a acestui program”, a mai declarat primarul Dănuț Buhăescu.