”Armonii de vară”, un nou concert caritabil în Fabrica de Pian de la Petroșani

Home Cultură ”Armonii de vară”, un nou concert caritabil în Fabrica de Pian de la Petroșani
”Armonii de vară”, un nou concert caritabil în Fabrica de Pian de la Petroșani

Nu mai puțin de 22 de tineri muzicieni, elevi în clasele I-VIII de la secția de muzică a Școlii gimnaziale ”IG Duca” din Petroșani vor concerta joi, 6 iunie 2019, de la ora 19:00, la Biserica Evanghelicã din Petroșani, într-un nou eveniment cultural de excepție.

Concertul intitulat „Armonii de Varã ” îi va aduce în fața publicului pe talentații muzicieni:  Hoarcã Codrea Teodora, Kiss Tania, Boantã Flavia, Frank Ecaterina, Gorgan Vanessa, Boantã Melisa, Acs Emma, Boko Ligia, Neag Mihai, Iacob Alexandru, Onuk Aylin, Antonescu Adonia, Kiss Levi, Kutasi Zsolt, Stana Delia-Maria, Boko Elida, Kiss Flavia, Roşca Remus, Leonte Timeea, Cozma Tiago Samuel, Filip Timeea, Radu Torok.

Aceștia vor interpreta la pian o serie de partituri de excepție din muzica clasică, demonstrând astfel auditoriului evoluția lor artistică dobândită sun coordonarea profesorilor îndrumători: Adina Stan, Camelia Ilina, Eleonora Helcovschi, Matilde Stoica, Tiberiu Berbenițã și Aurelian Epuraș.

Evenimentul are și un scop caritabil, având în vedere că face parte dintr-o serie de concerte pe care profesorii și elevii Școlii de Muzică de la Petroșani și l-au propus pentru următorii trei ani pentru a susține proiectul ,,Fabrica de Pian”, un proiect prin care aceștia doresc să achiziționeze un pian de concert și alte cinci pianine pentru Secția de Muzică a Școlii Gimnaziale ,,I. G. Duca”, Petroșani.

Proiectul Asociației ”Fabrica de Pian” este susținut de Primăria municipiului Petroșani, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu”, Aztec Caffe, Carrefour Market, Klavier Art, Magazinul Decor, Centru Medical Neag Anca, av. Adrian Stroia, notar Liviu Gherghin, precum și de principalele jurnale de presă locală din Valea Jiului.