Cod portocaliu, azi noapte, la Lupeni și Vulcan, cu pagube mari și cu o victimă

Home Stiri la zi Cod portocaliu, azi noapte, la Lupeni și Vulcan, cu pagube mari și cu o victimă
Cod portocaliu, azi noapte, la Lupeni și Vulcan, cu pagube mari și cu o victimă

A fost potop în noaptea de marți spre miercuri la Lupeni și Vulcan, în urma unor precipitații abundente care au provocat inundații, au blocat drumuri și au avariat locuințe și autoturisme. Din păcate, la Lupeni, vremea a făcut și o victimă, un bărbat fiind găsit decedat de echipele de intervenție în subsolul unui bloc, acesta fiind, probabil, electrocutat.

Codul portocaliu de vreme rea a dus la blocarea DN 66 A, dar au afectat și un număr de peste 60 de gospodării și subsoluri de pe un număr de 16 străzi situate în cele două municipii din zona de vest a Văii Jiului.

”Ploaia care a căzut în ultimele ore, a adus grave prejudicii municipiului Lupeni. Avem drumuri și autoturisme blocate. Echipele de intervenție ale Primăriei, împreună cu echipele ISU, Pompierii și Poliția Locală a Municipiului Lupeni acționează și la această oră pentru înlăturarea dezastrului făcut de ploi în Lupeni. Rugăm cetățenii să ni se alăture în eforturile pe care le depunem, pentru a interveni cât mai repede în gospodăriile și zonele afectate! Angajații Primăriei depun toate eforturile pentru a debloca situația!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Echipe de intervenție constituite rapid din pompieri, polițiști locali, angajați ai serviciile de utilitate publică și reprezentanți ai celor două primării s-au mobilizat în cursul nopții, acționând pentru limitarea și, mai apoi, înlăturarea efectelor codului portocaliu de ploi abundente, grindină și inundații, la Lupeni și Vulcan.