Se fac pregătiri la Petroșani pentru Ziua Mondială a Mediului

Home Educație Se fac pregătiri la Petroșani pentru Ziua Mondială a Mediului
Se fac pregătiri la Petroșani pentru Ziua Mondială a Mediului

În fiecare an pe data de 5 iunie în peste 100 de țări ale lumii se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului, element important al Programului Ecologic elaborat de ONU. Aceasta va fi marcată, conform tradiției, și în comunitatea locală a Petroșaniului.

Aici, pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, Asociația Pro-Parâng Petroșani în parteneriat cu Asociația Casa Pro Urbis și Primăria Municipiului Petroșani organizează în data de 5 iunie 2019 de la ora 12,00 în Centrul Civic al municipiului, în zona amfiteatrului de lângă teatru, o manifestare care are două etape, respectiv:

  • o expoziție de desen în aer liber cu tematică de mediu, realizată cu sprijinul invitaților din instituțiile locale de învățământ. Lucrările se vor putea realiza cu cretă colorată, direct pe pavajul centrului civic.
  • un concurs destinat tuturor categoriilor de vârstă, cu mijloace de locomoție ecologice, respectiv biciclete, trotinete, triciclete chiar și role.

Reprezentanții organizatorilor spun că mesajul comunității din Petroșani cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului va fi astfel transmis prin deplasarea cu astfel de mijloace, într-o coloană organizată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 până în parcarea magazinului Lidl. Ca de fiecare dată, în rândul celor vor pedala în Ziua Mondială a Mediului, se va afla și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

”Această zi de sărbătoare constituie un prilej pentru comunitate de a se mobiliza și prin manifestări comune să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu. Este o zi în care conștientizăm mai mult decât oricând că depinde de fiecare din noi să păstrăm Pământul o planetă vie, să gestionăm resursele naturale, să reducem poluarea. Tema din acest an este:  Poluarea aerului. Nu putem opri respirația, dar putem face ceva la calitatea aerului pe care îl respirăm”, a declarat Cazimir Radvanski, președintele Asociației Pro Parâng.

Acesta mai spune că evenimentele organizate la Petroșani cu acest prilej sunt multiple, de la concursuri școlare, raliuri stradale, parade ale bicicliștilor, expoziții, acțiuni de ecologizare și plantare de arbori, campanii de reciclare selectivă etc.