Grupul folcloric Anena din Aninoasa, laureat în Festivalul național ”Eurofolklor”

Home Cultură Grupul folcloric Anena din Aninoasa, laureat în Festivalul național ”Eurofolklor”
Grupul folcloric Anena din Aninoasa, laureat în Festivalul național ”Eurofolklor”

O nouă generație de copii talentați reuniți sub emblema Grupului folcloric ”Anena” din Aninoasa, coordonat de inimosul prof. Didina Botgros de la Școala gimnazială ”Sf. Varvara” din orașul Aninoasa a făcut, zilele trecute, dovada talentului lor artistic. Copiii din grupul ”Anena” au impresionat publicul (dar și membrii juriului !) la unul dintre cele mai mari festivaluri naționale destinate tinerilor artiști din România.

Evenimentul a avut loc, zilele trecute, la Palatul Național al Copiilor din București, sub genericul ”Sunt cetățean european și mă implic”, sub patronajul Ministerului Educației Naționale. ”Mă bucur că am putut fi prezenți la încă un mare festival național unde am demonstrat că se poate, dacă vrem și dacă muncim, să avem rezultate bune și foarte bune. De această dată, am concurat cu ansambluri ale Palatelor copiilor din București și din alte colțuri de țară, și cred eu, am avut o prezență onorabilă”, spune prof. Didina Botgros, fondator și coordonator al Grupului folcloric ”Anena” din Aninoasa.

Declarație domniei sale sunt susținute și de premiile și trofeele obținute de copiii din Aninoasa, respectiv: Locul I la secțiunea ”Grup vocal”, Locul II la secțiunea ”Dansuri populare”, Locul II la secțiunea interpretare-solist, premiu obținut de Trestian Silviu Gabriel, și Locul IIIla secțiunea interpretare-solist, premiu obținut de Țîmpu Alexandru. 

În opinia prof. Didina Botgros, toate aceste rezultate dovedesc încă o dată valoarea școlii aninosene și recompensa firească a talentului copiilor din acest oraș al Văii Jiului. ”La fel de importa este și faptul că împreună, școală – familie – comunitate, putem duce mai departe tradiția culturală a acestei localități. Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi! Au fost trei zile de foc, cu emoții, cu bună dispoziție și satisfacția muncii împlinite. Mulțumim organizatorilor, coordonatorului proiectului „Sunt cetățean european și mă implic”, în mod special doamnei Iulaian Soare, care ne-au oferit momente de neuitat”, a mai spus prof. Didina Botgros.