”Fleurs de printemps”, încă un concert memorabil în Fabrica de Pian de la Petroșani

Home Cultură ”Fleurs de printemps”, încă un concert memorabil în Fabrica de Pian de la Petroșani
”Fleurs de printemps”, încă un concert memorabil în Fabrica de Pian de la Petroșani

Doi muzicieni de excepție, prof. Mihaela Manciu și prof. Alexandra Glogojan, de la Liceul de Muzică ”Tudor Ciortea” din Brașov au fost zilele trecute protagoniști ai unui concert de excepție care s-a derulat pe scena Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, în cadrul serie de activități culturale organizate de Asociația ”Fabrica de Pian”, Șecția de Muzică a Școlii Gimnaziale ”I.G. Duca”, Clubul Copiilor Petrila și Clubul Lions-Via Regis din Valea Jiului.

Evenimentul, la care au participat o seamă de personalități ale vieții publice din Valea Jiului dar și iubitori de muzică și susținători ai proiectului prin care Asociația ”Fabrica de pian” dorește să strângă din diverse donații suma de bani necesară dotării școlii de muzică de la Petroșani cu instrumente de studiu și, mai ales, cu un pian de concert, a adus pe scenă, alături de apreciatele profesoare de pian și, respectiv, flaut, câțiva dintre cei mai talentați artiști ai școlii de muzică de la Petroșani, împreună cu pasionații lor dascăli. Nu întâmplător, bisul solicitat de publicul fascinat de această nouă seară muzicală de excepție care a avut loc la Petroșani, i-a revenit tânărului artist din Petroșani, Radu Torok, multiplu laureat al concursurilor și olimpiadelor naționale de pian.

Fostă absolventă a Școlii de Muzică de la Petroșani, pianista Alexandra Glogojan, împreună cu colega sa, Mihaela Manciu au revenit cu plăcere în Valea Jiului, pentru a susține cultura și tinerele talente din regiune, dar și pentru a sprijini proiectul derulat de Fabrica de Pian de la Petroșani. În plus, acest concert, derulat sub numele ”Fleurs de printemps” (Flori de Primăvară – n.t.) a avut și un scop caritabil, generat de decizia organizatorilor ca o parte din banii colectați din donațiile participanților la acest eveniment să fie alocați pentru decorarea Secției de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Petroșani cu personaje din desene animate.

Următorul eveniment artistic organizat sub egida Fabricii de pian de la Petroșani va avea loc pe data de 6 iunie 2019, ora 19,00 la Biserica Evanghelică din Petroșani. De această dată, iubitorii muzicii de calitate din Valea Jiului vor avea ocazia să asiste la concertul de pian intitulat ”Armonii de vară” susținut de elevii școlii de muzică ai Școlii gimnaziale ”IG Duca” din Petroșani.