Omagiu etern eroilor neamului, la Petroșani

Home Cultură Omagiu etern eroilor neamului, la Petroșani
Omagiu etern eroilor neamului, la Petroșani

Cimitirul Eroilor din municipiul Petroșani, loc emblematic în care se odihnesc pentru vecie o serie întereagă de soldați, atât români cât și combatanți de alte naționalități, martiri ai luptelor din Marele Război Mondial de la începutul secolului trecut, a fost și astăzi, de Ziua Eroilor, locul în care și-au dat întâlnire oamenii din comunitatea Petroșaniului, pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe eroi.

”Un popor există doar prin cultul eroilor săi !” Frumoasele cuvinte rostite cu mai bine de o jumătate de secol în urmă de ilustrul istoric român Nicolae Iorga sunt și astăzi povață pentru cei care, și la Petroșani, înțeleg să aducă prinosul lor de recunoștință Eroilor Neamului Românesc. Zeci de oameni au venit pentru a celebra aici Ziua Eroilor, alături de membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Sarmizegetusa” din Petroșani și ai filialei locale a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor-Regina Maria”. Acestora li s-au alăturat reprezentanți ai autorităților locale, consilieri, funcționari publici precum și reprezentanți ai unor instituții publice de pe raza localității.

Printre cei care a dorit să aducă un omagiu etern eroilor neamului s-a numărat, ca de fie care dată, și primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi. ”Ziua Eroilor reprezintă un prilej prin care putem rememora actele de vitejie depuse de bravii eroi ai neamului pentru apărarea libertății, integrității, independenței și suveranității României de astăzi. Păstrăm astfel vie flacăra recunoștinței față de toți ce s-au sacrificat pe toate meleagurile patriei pentru libertatea noastră, de astăzi, pe care trebuie să o prețuim la adevărata valoare.În această zi în care sărbătorim Înălţarea la ceruri a Mântuitorului am dorit să aducem un gând pios şi să aprindem candela recunoştinţei pentru jertfa eroilor care îşi dorm somnul veşnic în pământul Patriei”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La monumentul Eroilor din Petroșani, dar și la mormintele eroilor militari care-și duc somnul de veci în Cimitirul Eroilor de la Petroșani au fost depuse coroane și jerbe de flori.