Program european pentru simplificarea procedurilor administrative, la Primăria Petroșani

Home Administrație Program european pentru simplificarea procedurilor administrative, la Primăria Petroșani
Program european pentru simplificarea procedurilor administrative, la Primăria Petroșani

Primăria municipiului Petroșani va implementa un nou program european, finanțat în cadrul POCA (programul Operațional Capital Administrativ), prin intermediul căruia autoritățile locale își propun simplificarea accesului cetățenilor la o serie de servicii publice.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că prin implementarea acestui proiect, cetățenii vor avea la dispoziție o platformă on-line, prin intermediul căreia vor putea acea acces direct la diverse servicii publice. Acest lucru înseamnă o informatizare totală a ceea ce înseamnă transparența și legătura cu publicul a Primăriei Petroșani. În urma implementării acestui proiect, se va oferi o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor gestionate de primărie, prin preluarea documentelor în format electronic, transmiterea răspunsurilor tot în format electronic, certificate cu semnătură electronică pentru anumite servicii cum ar fi: eliberarea actelor de identitate, programare căsătorii, construirea unui imobil, vânzare-cumpărare imobile, obligații fiscale către bugetul local, etc. Deci toate aceste activități vor fi informatizate și lumea nu va mai trebui să vină personal la primărie, să bată pe la uși ca să obțină aceste documente. Va exista o platformă electronică, proiectul cuprinde și parte de hard și parte de soft, dar și tot ceea ce înseamnă instruirea personalului ce va lucra în aceste activități”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru implementarea acestui proiect, municipalitatea din Petroșani a reușit să accese un program european, care va asigura costurile de implementare estimate la circa 700.000 de euro.

Programul completează unele măsuri care au mai fost luate deja de autoritățile locale de la Petroșani, în scopul debirocratizării serviciilor publice locale.