Cristian Ianza și Petru Birău expun la cel mai important salon de arte vizuale din județul Gorj

Home Cultură Cristian Ianza și Petru Birău expun la cel mai important salon de arte vizuale din județul Gorj
Cristian Ianza și Petru Birău expun la cel mai important salon de arte vizuale din județul Gorj

Aproape 100 de artiști din România, dar și din America de Sud, America de Nord, Europa, Asia și Africa vor fi prezenți, începând de marți, 11 iunie 2019 la evenimentul cultural care marchează aniversarea de 30 de ani a unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de arte vizuale din țara noastră, GORJFEST. Inițiat de Teodor Dădălău și Ion Cepoi în primăvara anului 1990, ca Salon Național de Imagini Document (fotografie și film documentar), GORJFEST împlinește în aceste zile și 15 ani de la transformarea sa în Festival Internațional al Artelor Vizuale.

Desfășurat sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Județul Gorj în perioada 11-14 iunie 2019, GORJFEST se va bucura anul acesta de prezența unor artiști plastici artiști gorjeni, dar și a unor artiști din afara țării, cum ar fi, spre exemplu, Josep Cerda (fost decan al Academiei de Artă din Barcelona), pe Andreea Portrega (arhitect de renume internațional din Barcelona), pe Felicia Saviskaia (fost decan al Academiei de Artă din Chișinău din Republica Moldova), ori pe Ivan Kanchev (profesor la Academia de Artă din Gabrovo – Bulgaria) sau pe Bernando Newman (decanul Academiei de Artă din Buenos Aires, Argentina).

Alături de aceștia, în ”Ziua Marilor Expoziții” de la GORJFEST, în Salonul Internațional de Arte Vizuale de la Muzeul Județean Gorj vor fi prezente și lucrări ale apreciaților artiști din Valea Jiului, precum Sergiu Cristian Ianza (sculptor) și dr. Petru Birău (pictor). De altfel, cei doi artiști vor fi prezenți la evenimentele prilejuite de agenda acestui festival cultural.

Programul complet al Festivalului de Arte Vizuale GORJFEST XXX – 2019 este următorul: