Județul Hunedoara primește vizita fraților moldoveni din Raionul Strășeni

Home Stiri la zi Județul Hunedoara primește vizita fraților moldoveni din Raionul Strășeni
Județul Hunedoara primește vizita fraților moldoveni din Raionul Strășeni

La invitația conducerii Consiliului Județean Hunedoara, în perioada 20-22 iunie 2019, o delegație a Consiliului Raional Strășeni (Republica Moldova) va efectua o vizită de lucru în județul nostru.

Delegația de 38 de persoane va fi condusă de domnul Mihail Popa – președinte al raionului, împreună cu domnii Ion Ursu și Nicolae Budu – vicepreședinți, doamna Nina Rusu – secretar al Consiliului raional, și va fi compusă din șefi de direcții și servicii, respectiv specialiști din cadrul Consiliului Raional.

Oaspeții din Strășeni vor fi primiți oficial la sediul Consiliului Județean Hunedoara vineri, 21 iunie 2019, ora 9.00, programul vizitei continuând cu deplasări la principalele obiective turistice din județul Hunedoara: Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop, Sarmizegetusa Regia și Muzeul Civilizației Dacice și Romane.

Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Raional Strășeni din Republica Moldova au semnat în data de 1 martie 2019, în orașul Strășeni, un Acord de Colaborare și Înfrățire (foto).

Acordul semnat de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, și președintele Consiliului Raional Strășeni, Mihail Popa, vizează dezvoltarea colaborării și schimburi de experiență în opt domenii de activitate, prioritare fiind cultura, învățământul, sportul, turismul și tineretul. Acordul prevede și derularea unor acțiuni comune între instituțiile subordonate Consiliului Județean Hunedoara și instituțiile similare din Raionul Strășeni. Astfel, se au în vedere celebrarea în comun a sărbătorilor tradiționale, a promovării turismului, evidențierea reciprocă a spiritului și tradițiilor comunităților locale din cele două regiuni, precum și dezvoltarea de relații economice reciproc avantajoase, prin asociații de prietenie, proiecte de dezvoltare în tandem finanțate de Uniunea Europeană.