Costel Avram, replică față de acuzațiile deputatului Lucian Heiuș

Home Politică Costel Avram, replică față de acuzațiile deputatului Lucian Heiuș
Costel Avram, replică față de acuzațiile deputatului Lucian Heiuș

Ca urmare a unor acuzații la adresa activității Consiliului județean Hunedoara făcute de către deputatul PNL Lucian Heiuș – președinte al Organizației PNL Hunedoara, administratorul public al județului, Costel Avram a transmis astăzi presei un comunicat în care răspunde punct cu punct acestor acuzații, pe care le consideră nefondate și răuvoitoare. ”Domnul deputat Lucian Heiuș, prizonier al demagogiei electorale, încearcă într-o tentativă ridicolă și agresivă să denigreze activitatea Consiliului Județean Hunedoara, lansând în presa locală afirmații și atacuri lipsite de logică și fundament. Domnule Heiuș, degeaba citești, dacă nu înțelegi!”, spune în deschiderea comunicatului transmis redacției, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Vă prezentăm, în continuare, integral, conținutul comunicatului de presă emis de administratorul public al județului Hunedoara: 

Vă propun, domnule deputat, să coborâți cu picioarele pe pământ și să vorbim despre județul Hunedoara folosind date corecte, chiar dacă vă încurcă socotelile electorale.

Pentru început, o rectificare.  CJ Hunedoara a alocat în acest an 21.895.125,30 lei pentru întreținerea drumurilor județene, nu 15.968.000 lei. Cred că, pentru un finanțist cu pretenții, acuratețea cifrelor este obligatorie. Fiți sigur că această sumă consistentă este utilizată cu responsabilitate, nu așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, când CJ Hunedoara era condus de colegii dumneavoastră de partid.

Vorbiți, fără să fiți informat, despre drumul spre cetățile dacice din Munții Orăștiei. Pentru sectorul DJ 705A Orăștie-Costești CJ Hunedoara a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Vest o cerere de finanțare pentru modernizarea acestuia, valoarea proiectului fiind de peste 30 de milioane de lei. Între timp, întreținerea va fi executată din bugetul propriu.

Cât despre turiștii care vin la Sarmizegetusa Regia, haideți să mergem împreună, domnule deputat, pe sectorul „modernizat” de colegii dumneavoastră de partid: Costești-Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre acel drum pe care l-ați inaugurat în plină campanie electorală, peticit de 160 de ori înainte de a fi dat în folosință. Hunedorenii nu au uitat că problemele de acolo sunt încă în analiza procurorilor! Mai mult, pentru că ați făcut un proiect slab, noi, conducerea PSD a CJ Hunedoara, completăm lipsurile acestuia și în ziua de azi. Sigur nu știți, dar aflați astăzi că lucrăm la proiectul de consolidare a zidurilor de sprijin. Ca să înțelegeți, facem ceea ce trebuia să faceți dumneavoastră de la bun început!

Mai departe, deplângeți starea de degradare a unor drumuri județene, fără să știți că pe sectoarele oferite ca exemplu, fiind situate în intravilanul localităților, s-au executat lucrări de introducere a rețelelor de apă și canal. Sigur că drumurile trebuiau aduse la starea inițială, dar aceasta este responsabilitatea firmelor care au executat lucrările și a administrației locale. Știați asta, dar ați preferat să insultați inteligența hunedorenilor, sugerând că toate relele sunt în curtea administrației județene.

Știți de ce lucrările la DN7A Petroșani-Voineasa sunt blocate? Pentru că șeful dumneavoastră de partid, Ludovic Orban, un fost „ilustru” ministru al transporturilor, a transferat prin semnătură sectorul DN7A din județul Hunedoara din administrarea DRDP Timișoara la DRDP Craiova. Mai interesant este motivul: pentru ca prietenul domnului Orban de la Romstrade să „prindă” și această lucrare pe lângă cea de modernizare a șoselei Transalpina. Nu știați? Chiar dacă este un drum național care nu este administrat de CJ Hunedoara, totuși, facem demersuri pentru ca acest sector să fie trecut înapoi la DRDP Timișoara. Adică, reparăm ce-ați stricat.

Vă faceți de râs mai rău ca în 2016 vorbind despre dezvoltarea durabilă a turismului. Nu vreau să vă spun aici ce am găsit în sediul Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului după plecarea PNL, vreau doar să vă ajut să înțelegeți care este realitatea.

Conducerea PSD a CJ Hunedoara susține dezvoltarea turismului prin fapte: introducerea canalizării în stațiunea Straja, modernizarea drumului județean din stațiunea Parâng, modernizarea drumului spre stațiunea Geoagiu, introducerea apei în stațiunea Straja și în zona turistică Pasul Vîlcan, modernizarea a 10 drumuri județene care asigură accesul spre obiective turistice, reabilitarea Castelului Nopcsa, reabilitarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa și lista investițiilor nu se încheie aici. Dacă sunteți interesat, vă punem la dispoziție datele complete.

Domnule deputat, știm cu toții că vă doriți mai mult de la cariera politică, este și firesc. Însă administrația publică nu este o haină croită pe mărimi universale. Poate să ți se potrivească sau nu. În administrație, ca și în politică, ceea ce faci are o importanță mult mai mare decât ceea ce spui.

Utilizați cu folos timpul pe care îl petreceți în politică învățând să folosiți informații corecte și respectând cetățenii în slujba cărora suntem și noi, dar și dumneavoastră!Costel Avram,

Administrator public al județului Hunedoara