Comunicat de presă PSD Hunedoara / Legea Pensiilor a fost votată – măriri substanțiale de pensii, atât a celor existente cât și a celor viitoare

Home Politică Comunicat de presă PSD Hunedoara / Legea Pensiilor a fost votată – măriri substanțiale de pensii, atât a celor existente cât și a celor viitoare
Comunicat de presă PSD Hunedoara / Legea Pensiilor a fost votată – măriri substanțiale de pensii, atât a celor existente cât și a celor viitoare

Noua Lege a Pensiilor a trecut de Camera Deputaților și va face dreptate celor aproximativ 5.000.000 de români. PSD are un calendar de guvernare și face ceea ce a promis.

Nouă ne place să facem lucruri, nu zgomot, așa cum am observat că le place colegilor mei din Parlament. Spre exemplu, doamna senator Carmen Hărău afirma zilele trecute că „PSD-ALDE lasă în voia sorții Legea Pensiilor” pentru că aceasta nu a trecut la Senat.

Aș dori să-i reamintesc doamnei senator că această lege a fost lăsată ”în voia sorții” la Senat pentru că domnia sa și colegii săi din Opoziție nu au votat pentru pensiile românilor. Același lucru s-a întâmplat și în Camera Deputaților, unde Partidul Național Liberal nu a votat Legea Pensiilor. Aceasta este dovada că pe ei nu îi interesează soarta românilor.

De altfel, doamna senator Carmen Hărău are deja o istorie în a nu participa la vot.  Îi reamintesc, de asemena, că în perioada în care a fost deputat, a lipsit de la votul propriilor amendamente privind pensiile minerilor și siderurgiștilor. Altfel, doamna senator vorbește mult, dar nu spune și nu face mai nimic.

Cât despre noua Lege a Pensiilor, ea va repara nedreptățile și va reduce inechitățile și dezechilibrele create între anumite categorii speciale. Mai mult, legea va aduce măriri substanțiale de pensii, atât a celor existente cât și celor viitoare. Pentru că noi ne-am dorit ca prin această lege, pensiile românilor să ajungă aproape de media europeană privind ponderea în PIB, pentru că, da, suntem în urmă față de media europeană, mult în urmă.

Noua Lege a Pensiilor se va aplica etapizat, începând din acest an și va intra în vigoare integral din 2021. Menționez acest aspect pentru toți cei îngrijorați de faptul că nu vor fi bani. Vor fi bani și ne vom ocupa constant să oferim celor în vârstă o viață decentă.

Punctul de pensie va crește în acest an, de la 1 septembrie, la 1.265 de lei. În 2020, valoarea punctului de pensie va ajunge la 1775 de lei și la 1875 de lei, în 2021. Noua lege nu modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare.

Este pentru prima dată când România are o Lege a Pensiilor coerentă, funcțională, o lege care elimină nedreptățile și asigură bunicilor și părinților noștri o viață decentă.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara