Asfalt nou pe drumul județean Orăștie – Costești

Home Administrație Asfalt nou pe drumul județean Orăștie – Costești
Asfalt nou pe drumul județean Orăștie – Costești

Cu toate că DJ 705A Orăștie-Costești se află pe lista unor obiective de infrastructură pentru care Consiliul județean Hunedoara accesează fonduri europene pentru modernizare, dat fiind faptul că acest drum este unul frecvent circulat atât de cetățenii din comunele Beriu, Orăștioara de Jos, Bucium, Orăștioara de Sus și Costești, dar și de turiștii care vin să viziteze situl arheologic de la Sarmizegetura Regia, edilii au decis să aloce bani pentru reparațiile necesare.

Astfel, din fondurile pe lucrări de întreținere și reparații ale Consiliului județean Hunedoara, operatorul care derulează contractul de întreținere DJ 705 A, execută în aceste zile o serie de lucrări de plombare și turnare de covor asfaltic pe porțiunile de șosea afectate. În cursul zilei de marți, 2 iulie 2019, administratorul public al județului, Costel Avram, împreună cu responsabilii din cadrul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Hunedoara au verificat în teren modul în care se execută lucrările de reparații la DJ 705 A Orăștie – Costești.

„Chiar dacă acest sector de drum județean face obiectul unui proiect cu finanțare europeană, modernizarea sa fiind certă, sunt lucrări necesare, atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vin la Sarmizegetusa Regia, care trebuie efectuate”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

În același timp, Consiliul Județean Hunedoara le cere scuze hunedorenilor și turiștilor pentru disconfortul creat în ultima perioadă prin tranzitarea acestui sector de drum.

Tot astăzi, echipa tehnică a CJH a fost pe teren și în zona Valea Albă, unde ploile torențiale au afectat din nou DJ 705 A, drumul care duce spre Sarmizegetusa Regia. „Se intervine de îndată pentru a înlătura efectele acestor fenomene meteo. Am mai spus-o și, cu riscul de a mă repeta, cu natura nu te poți pune. Tot ce putem să facem este să înlăturăm în cel mai scurt efectele acestor fenomene pentru ca turiștii să poată ajunge în siguranță la Sarmizegetusa Regia”, a declarat Costel Avram.

Lucrările care vor fi executate aici vizează curățarea carosabilului, consolidarea drumului și curățarea rigolelor.