Festivalul Hunedoara Lirică aduce două capodopere muzicale la Petroșani

În cadrul Festivalului Hunedoara Lirică, Teatrul de Artă Deva vă aduce, în premieră, o nouă producție realizată în cadrul Laboratorului Liric din acest an.

Cele două opere prezentate în cadrul Laboratorului Liric de anul acesta, “Vocea umană” de F. Poulenc și “Telefonul” de G. C. Menotti, sunt două capodopere foarte cunoscute și cu subiecte diametral opuse, dar deosebit de atractive. Sunt legate prin fire aproape invizibile, elementul comun al acestora fiind un telefon în jurul căruia se învart ambele povești.

“Vocea umană” este o operă într-un act pentru soprană și orchestră, compusă de Francis Polenc în  anul 1958.  Lucrarea este transpusă muzical după piesa de  teatru  cu același titlu a lui Jean Cocteau, care a lucrat îndeaproape cu Poulenc pentru pregatirea acestei opere care a avut premiera la Paris în anul 1959.

Subiectul lucrării ne arată un monolog dramatic în care personajul principal ne poartă prin stări sufletești intense din timpul ultimei conversații telefonice cu iubitul ei, care acum este îndragostit de altcineva. Emoțiile puternice ne vor însoți pe parcursul întregului spectacol, până la finalul pe care autorul lucrării l-a lasat spre interpretarea fiecărui regizor care abordează această operă. ”Emoție în stare pură” ar putea reprezenta o descriere a acestei capodopere franceze.

“Telefonul”, sau “L’ Amour a trois” este o operă comică engleză într-un act, compusă de Gian Carlo Menotti care a avut premiera în anul 1947 la New York. Lucrarea ne prezintă o poveste simplă de dragoste dintre un el si o ea, Ben și Lucy. Dorința lui este să o ceară în căsătorie, dar de fiecare dată când își face curaj să îi ofere inelul, intervine telefonul, care sună în cele mai nepotrivite momente. Fiind atât de prezent de-a lungul operei, telefonul devine și el un personaj care, într-un final, îl ajuta pe Ben să îi pună iubitei lui marea întrebare, astfel apropiindu-i pe cei doi.

Muzica scrisă de Menotti este antrenantă, melodioasă, veselă și ne bucură în permanență până la sfârșitul spectacolului.

Spectacolul format din aceste două opere ne poartă printr-o călătorie sufletească emoționantă, însoțită de teme muzicale și armonii care dublează stările spectatorului.

Soliști:

Vocea Umană       – Teodora Chukurska

Telefonul              – Nely Kravcenko

– Giorgi Dimitrov

Pian                      – Adina Cocargeanu

Regia: Laurențiu Calomfirescu

 Spectacolul va avea loc în data de 6 IULIE 2019, orele 19, în Sala Mare a Teatrului Dramatic Ion D. Sîrbu Petroșani. Vă așteptăm în număr cât mai mare!

INTRARE GRATUITĂ!