Veste bună pentru turiști: Se redeschide principalul drum spre Retezat!

Home Administrație Veste bună pentru turiști: Se redeschide principalul drum spre Retezat!
Veste bună pentru turiști: Se redeschide principalul drum spre Retezat!

După ce consilierul județean Alin Iovănesc a semnalat în ședința de plen a forului legislativ județean problema DJ 685, care este închis circulației rutiere de aproape doi ani, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a parcurs, joi, DJ 685, principalul drum de acces spre masivul Retezat, din dorința de vedea la fața locului care este situația și ce măsuri se pot lua pentru remedierea de urgență a problemelor de pe acest important drum turistic din județ.

„Sunt în măsură să pot face o promisiune tuturor iubitorilor muntelui că, în cel mai scurt timp, vom lua măsuri pentru ca acest drum să fie redat circulației. I-am convocat de urgență la sediul Consiliului Județean pe directorul Direcției Silvice, pe șeful de la Salvamont și pe șeful Parcului Național Retezat, împreună cu care trebuie să găsim rapid o soluție de a rezolva această problemă. Tot împreună vom merge din nou, luni, la fața locului, pentru a decide împreună cine ce are de făcut pentru a rezolva această problemă. Eu cred că, în cel mult două săptămâni, porțiunea din DJ 685 cuprinsă între barajul din Retezat și până la Refugiul Stănuleț poate fi reparată și drumul poate fi redeschis pentru turiști. Și asta vom și face!”, a declarat Costel Avram.

DJ 685 leagă zona Barajului de acumulare a apei Râul Mare-Retezat de Cabana Rotunda și de aici, mai departe, de Refugiul Stănuleț și Poiana Pelegii, fiind un drum pietruit cu o lungime totală de 14 kilometri. Acesta a fost închis în urma unor fenomene meteo extreme, în urmă cu doi ani. Măsura a fost luată din cauza urmărilor fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au afectat structura de rezistență a drumului.