Vești bune pentru uricăneni: Drumul județean Valea de Pești – Runcu va fi asfaltat iar orașul Uricani va avea Unitate medico-socială

Home Administrație Vești bune pentru uricăneni: Drumul județean Valea de Pești – Runcu va fi asfaltat iar orașul Uricani va avea Unitate medico-socială
Vești bune pentru uricăneni: Drumul județean Valea de Pești – Runcu va fi asfaltat iar orașul Uricani va avea Unitate medico-socială

Unul dintre cele mai frumoase drumuri transmontane de belvedere este DJ 672 C,. care leagă orașul Uricani, din zona Valea de Pești, de comuna Runcu (din județul Gorj). Drumul trece pe lână barajul de acumulare de la Valea de Pești, peste Munții Vîlcan și, mai apoi, prin Cheile Sohodolului, acestea fiind tot atâtea repere de vizitat pentru turiștii pasionați de peisajele montane de excepție.

În prezent, DJ 672 C este unul de tip forestier, amenajat pe alocuri cu piatră, dar este destul de greu de străbătut, fiind mai degrabă un traseu de off-road. Lucrurile se vor schimba încă din acest an, iar asigurările vin din partea Consiliului județean Hunedoara, care are în administrare acest drum pe porțiunea cuprinsă de la intersecția cu DN 66A și limita județului Gorj.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că deja au fost demarate procedurile pentru modernizarea acestui drum, a cărui finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul instituției județene. ”Am aprobat , prin Hotărâre de Consiliu Județean, nota conceptuală și fișa de proiect pentru acest obiectiv, am demarat procedurile de avizare și întocmire a documentațiilor tehnice, urmând ca, în cel mai scurt timp să demarăm efectiv lucrările de modernizare a acestui drum, inclusiv prin turnarea de covor asfaltic. Este un drum care străbate o zonă foarte frumoasă și care va deveni un nou traseu pentru turismul rutier dar și un argument important pentru demararea unor investiții de către dezvoltatorii în turism”, a declarat Costel Avram.

Acesta arată că, practic, Consiliul județean Hunedoara are în prezent, în derulare, cel puțin câte un obiectiv de investiții în fiecare din localitățile Văii Jiului.

Tot pentru uricăneni, administratorul public al județului Hunedoara mai aduce o veste bună: până la toamnă va fi funcțională și Unitatea medico-socială din orașul Uricani. În acest sens, clădirea fostului Spital din Uricani a fost preluată de către Consiliul județean de la autoritățile locale, au fost făcute o serie de investiții și, în prezent, se mai fac mici retușuri pentru conformarea spațiilor la cerințele de autorizare impuse de legislația ISU, urmând ca în toamnă aceasta să fie funcțională.

”Am avut o întâlnire cu domnul Costel Avram, care se dovedește a fi un bun administrator public al județului Hunedoara, de la care am aflat câteva vești bune și foarte bune pentru cetățenii orașului Uricani. Am primit vestea că, din toamnă, Unitatea medico-socială de la Uricani va fi pregătită corespunzător pentru începerea activității și am primit vestea că un drum de interes în primul rând pentru dezvoltarea turismului în orașul Uricani, drumul de la Valea de Pești către comuna Runcu din județul Gorj, care este un drum județean, va fi asfaltat, pe porțiunea aflată în responsabilitatea Consiliului județean Hunedoara. Am adus toate aceste proiecte în atenția domnului Avram, imediat după ce a venit în această funcție de administrator public al județului nostru și nu pot decât să-l felicit și să-i mulțumesc pentru că a răspuns pozitiv solicitărilor noastre și, în definitiv, solicitărilor cetățenilor orașului Uricani”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.